Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Kdy máme nejlepší sex? Ve dvaceti, nebo ve čtyřiceti?

26. září 2021 | 06:00

Zkuste hádat a věřte, že možná budete překvapená. Podle nejnovějších výsledků výzkumů to totiž není kolem pětadvaceti až třiceti, ale až ve 46 letech. Jak je to možné?

Společnost Happify, která pomáhá lidem, aby byli v životě šťastní, provedla nový průzkum. Dala dohromady přes 25 tisíc respondentů z celé Evropy a položila jim jednoduchou otázku. „V jakém věku jste si užili ten nejlepší sex?“ A výsledek je překvapivý. Pokud byste čekala, že to budou lidi na vrcholu svých fyzických sil ve věku kolem pětadvaceti let, pak se pletete. Dotázaní se jednoznačně shodli na tom, že nejlepší sex zažíváme mezi 40. a 50. rokem života. V průměru pak ve 46 letech.

Vedou Švýcaři

Studie se zaměřila na spokojenost se sexuálním životem a počet dosažení orgasmů. Pravidelně dosáhne při sexu uspokojení zhruba třetina žen a dvě třetiny mužů. Co se týče spokojenosti, vedou Švýcaři. Na druhém místě jsou Španělé a třetí Italové.

Ráno, nebo večer?

Nejlepší čas, kdy se máme oddávat milostným hrátkám, je podle odborníků kolem půl osmé ráno nebo 45 minut po probuzení. Pokud se v této době pomilujete, uvolněné endorfiny vám navodí dobrou náladu na celý den. Ráno tedy jednoznačně vítězí nad večerem. A který den v týdnu? Nedělní devátá hodina ranní. Ranní milování upřednostňují především starší partneři. V noční době si ve spánku tělo odpočine a u mužů přichází ranní erekce téměř sama. Nepatříte zrovna k těm, které vstávají s kuropěním? Nezoufejte. Podle sexuologů si máte užívat milostné hrátky, kdykoli na ně dostanete chuť. Sexuální uspokojení totiž zmírní například napětí po cvičení nebo po špatném dni a zlepší vám náladu.

 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Jindra Pelikánová