Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Našel si milenku? Šest obvyklých důvodů, proč to muži udělají

  • 2. února 2020 | 06:00

    Nejspíš jste se brali z velké lásky a nejspíš jste také věřili, že vás tolik obávaná nevěra nepotká. Jenže realita je jiná. Muži nás podvádějí z různých důvodů, a to bohužel i tehdy, když jsou v manželství spokojeni. Co je tedy k tomu vede?

    Slíbili jste si věrnost a oddanost a snažíte se podle toho v manželství žít. Bylo by samozřejmě skvělé, kdyby to vám dvěma vyšlo navždy. Ale jistotu, že zrovna váš vztah neohrozí nevěra, nemáte vlastně nikdy. Stát se to může opravdu každému. Ať se vám to líbí nebo ne, pravděpodobnost, že zrovna váš muž najde někdy potěšení v náručí milenky, je zhruba 1:1. Podle statistik nevěru někdy v životě zakusila až polovina zadaných pánů. Netýká se to samozřejmě pouze mužů. I my samozřejmě můžeme "ulítnout", ale procento je u mužského pohlaví přece jen o něco vyšší. A hlavně jejich důvody jsou jiné než ty naše. Občas jednoduché a nepochopitelné…

    Toto jsou ty nejčastější příčiny, které přispívají k tomu, že se ženatý muž zapomene v cizích peřinách nebo se zamiluje do jiné ženy. Když je budete znát, možná se vám podaří nevěře zabránit…

  • Chybějící porozumění a ocenění

    Autor: iStock

    V tomhle je každý muž stejný. Potřebuje slova ocenění a uznání. Pokud jste na ně po několika letech manželství úplně zapomněla a místo toho ho zahrnujete neustálými vyčitkami, jak je neschopný a špatný, děláte velkou chybu. A může se tak klidně stát, že ho velmi lehko poblázní „obyčejná holka“, která ho bude jen jednoduše poslouchat, bude mu rozumět, pochválí ho i za maličkosti a bude nadšeně sdílet jeho sny.

  • Nespokojenost v sexu

    Autor: iStock

    Bohužel nejčastější důvod. Většina mužů říká: pokud moje žena neplní „manželské povinnosti", mám potřebu hledat uspokojení jinde… Kvalita sexu nebo jeho frekvence jsou pro muže velmi důležité. Proto se muži vydávají tento nedostatek kompenzovat jinam, aniž by ale chtěli ukončit vztah se svou partnerkou. Většina z nich si totiž moc dobře uvědomuje, co pro ně znamená jejich rodina. A tak si milostného vzplanutí užívají, ale většinou kvůli němu neopouštějí manželku a děti.

  • Příležitost, pokušení a alkohol

    Autor: iStock

    Říká se, že příležitost dělá zloděje, a bohužel to platí i v tomto případě. Jednorázová nevěra může dohnat i muže, který jinak povyražení nehledá. Stačí k tomu pánská jízda nebo služební cesta, hodně panáků a v baru jedna neodolatelná žena… Nic to ale pro ně ve většině případů neznamená. Zkrátka jen dobrodružný úlet. Svou manželku většinou milují dál a nějaká ta aférka na tom nic nezmění.

  • Zvědavost

    Autor: iStock

    Někteří muži se rozhodnou risknout sex s jinou ženou jenom proto, aby zjistili, jaké to je a jestli vůbec ještě sex s jinou ženou mít mohou. Možná také cítí, že stárnou a že by si měli ještě něco užít a taky si dokázat, že nepatří do starého železa. A někdy jdou kvůli tomu i do extrémů. Nová a třeba o dost mladší žena, která by mohla být věkem i jejich dcerou, je nakonec tak zblbne, že rázem zahodí vše, co v mnohaletém manželství budovali. Naštěstí takových darebáků není mnoho.

  • Nuda

    Autor: iStock

    Pokud nemáte doma zrovna domácího podpantofláka, kterému k životu stačí jen pravidelná strava, sex a válení se na gauči, věřte, že muži většinou nesnášejí nudu a stereotyp. Potřebují stále něco nového a rozmanitého a po chvíli se unaví monotónním vztahem. Zkrátka mají dojem, že si zaslouží něco zvláštního a speciálnějšího, než je například jen pokaždé stejný manželský sex. A pokud to nedostanou doma, budou hledat jinde. Ať už na erotických seznamkách, sledováním porna nebo i v cizí posteli.

  • Ztráta přitažlivosti

    Autor: iStock

    Muž odchází někdy za jinou nejen tehdy, když se se svou partnerkou nudí a neuspokojuje ho sexuálně. Ale také tehdy, když jeho současná žena už zkrátka není, co bývala, a už ho nepřitahuje. Přiznejte si: jste spolu už deset či dvacet let a rezignovala jste už na spoustu věcí? Myslíte si, že ho máte jistého, a doma se pořád producírujete ve vytahaných teplákách a s mastnými vlasy? Měla jste v době seznámení třeba o patnáct kilo méně a nijak to neřešíte? Máte sexy prádélko už několik let zahrabané na dně šuplíku? Tak na to bacha... Možná si říkáte, že vás přece má rád za to, jaká jste, a kvůli takovým malichernostem vás neopustí, ale to jste na omylu. Mužům vadí, když jejich partnerka rezignuje a už o sebe nedbá. Přestože už ani oni nejsou takoví frajeři, i jim třeba vyrostlo za tu dobu trochu břicho nebo jim vypadaly nějaké vlasy. Je jen otázkou času, kdy je může okouzlit jiná, která se o sebe hezky stará…

Autor: beni
Diskuse ke článku
.