Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Podvedl vás? Jak to ovlivní vaše další vztahy

  • 11. září 2016 | 06:00

    Nevěra není nic hezkého a pokud na ní skončil i váš vztah, bude chvilku trvat, než se oklepete a budete zase schopna někomu věřit. Až přebolí skutečnost, že jste se rozešli, a vy budete připravená na další vztah, je potřeba se srovnat ještě s tím, že vás ten předchozí bídák podvedl. Jak na to?

  • Práskněte to na sebe

    Autor: shutterstock.com

    Samozřejmě byste toho nového, okouzlujícího muže neměla hned na první schůzce vyděsit větou: "Můj ex mě podváděl, takže tě sleduju zrakem ostřížím!" Pokud ale zjistíte, že to mezi vámi začíná být vážné, je poměrně fér mu sdělit, jak váš předchozí vztah skončil. Dáte mu možnost lépe chápat například to, proč na některé situace reagujete možná trošku přehnaně.

  • Nezpochybňujte se

    Autor: shutterstock.com

    To, že vás bývalý podvedl, není v žádném ohledu vaše vina. Nejste ošklivá, tlustá, hloupá ani nepřitažlivá, jakkoliv je přirozené, že vás tyto myšlenky napadají. Snažte se jim ale ubránit, jinak si je ponesete i do dalšího vztahu. A nikdo nechce ženu, která se tímto způsobem zpochybňuje.

  • Nebuďte paranoidní

    Autor: shutterstock.com

    To, že vás podvedl "tamten", ještě neznamená, že to má v plánu udělat i "tento". Přestože máte zcela pochopitelně problém někomu bezmezně věřit, měla byste se o to pokusit. Váš nový partner by neměl trpět za chyby toho předchozího a bez důvěry nemůže vztah, který opravdu za něco stojí, nikdy fungovat.

  • Neduste to v sobě

    Autor: shutterstock.com

    Snažte se vyhnout tomu, že byste nemluvila o svých pocitech jen proto, že si přijdete přecitlivělá. Naopak, měla byste dát najevo, co cítíte. Je zbytečné v sobě něco dusit jen z toho důvodu, že se bojíte, že se situace s nevěrou bude opakovat.

  • Nesrovnávejte

    Autor: shutterstock.com

    Ano, všechny to děláme a nedá se tomu vyhnout. Tak se aspoň snažte nesrovnávat moc. Ani v tom dobrém, ani v tom špatném. Pokud vám neodpoví na zprávu, může také třeba jen pracovat a jeho dobrá kamarádka nemusí být nutně jeho milenka. Ostatně květiny vám také nemusí nosit proto, že něco provedl. Snažte se udržet si v hlavě myšlenku, že každý kus je originál.

  • Posteskněte si

    Autor: shutterstock.com

    I když svého nového muže milujete, na tom, že vás občas zamrzí, že to s tím předchozím nevyšlo, není nic špatného. Strávila jste s ním spoustu hezkého a to, že si na to jednou za uherský rok vzpomenete, přeci neznamená, že byste ho chtěla zpátky. Klidně si tyto myšlenky dovolte. Ony totiž časem přirozeně zmizí samy.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.