Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

5 chyb, které děláme během rozchodu a které nám znemožní případný návrat

  • Rozchod bolí a připustit si, že je konec, není jednoduché
    9. března 2016 | 06:00

    Období rozcházení patří vůbec k těm nejtěžším obdobím v životě. Trvá dlouho, než si člověk přizná, že už je definitivní konec. Pokud jste to vy, kdo myslí na případné obnovení vztahu v budoucnu, možná vás bude zajímat, jakých věcí se vyvarovat. Protože ty většinou případný návrat znemožní. Které to jsou?

  • Snaha o neustálý kontakt

    Nemohl mě mít jen pro sebe, proto mě opustil
    Autor: Profimedia.cz
    Zůstaneme přáteli, budeme se vídat – těmito sliby se člověk uklidňuje, že konec nemusí být tak náhlý, bolestný a dramatický. Ve skutečnosti si tím ale tak trochu prodlužuje své trápení. Nepopíráme, že existují rozchody, kdy oba zvládnou následný kontakt s přehledem. Mnohem častější je ale varianta, že to oba bolí, někomu je to hodně nepříjemné a agonie se prodlužuje. Stejně dopadá křečovitá snaha o to, zůstat přáteli.

    Dejte sobě i druhému čas. Na oddech, na utřídění myšlenek, na rozhodnutí, které nebude uzavřeno pod tlakem nebo z lítosti. Jedině tak bude mít návrat smysl. Třeba i vy sama přijdete na to, že jste si leccos namlouvala a vztah nebyl tak úplně v pořádku. Pokud spolu nakonec máte skončit, cestu si k sobě najdete. Pokud ne, intenzivním kontaktem po rozchodu se jen okrádáte o svůj čas.

  • Šmírování

    žena, počítač, seznamka
    Autor: Shutterstock
    Reálný kontakt je samozřejmě hloupost, říká si řada z nás. Ale proč se nemrknout na Facebook? Vypadá na fotkách smutně? Neužívá si moc často někde s kamarády nebo – to snad ne – nevyskytuje se na fotkách podezřele často nějaká nová dámská tvář? Je to pochopitelně těžké, ale i toto je kontakt. Pokud se má člověk odpoutat a posunout dál, je vždycky potřeba přestat se drásat a trýznit i přes placaté obrazovky.

  • Chcete znát přesné důvody

    Ženy s nejčastěji do stresu dostávají hádkami a problémy v rodině partnerské.
    Autor: Shutterstock.com
    Vztahy se rozpadají i na základě pocitu, že to nějak "není ono". Smiřte se s tím, že vám protějšek – a obzvláště mužský protějšek – nebude schopen dát seznam pro a proti. Někdy by si to samozřejmě člověk přál a strašně rád by mu slíbil, že se POLEPŠÍ. Ne vždycky ale existuje konkrétní důvod. A pokud budete trvat na "sdělení" těch konkrétních důvodů, na neustálém "vyříkávání", otrávíte ho mnohem více. A možná navždy.
  • Chcete ho za každou cenu

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Často si člověk říká: "Radši se doprošovat než být sama! Ať je se mnou klidně z lítosti, hlavně ať je se mnou!" Tohle ale nikdy neskončí dobře. Ponižování se, žebrání a doprošování se vás nikdy neukážou v dobrém světle a vztah na takovém základu nemá dlouhé trvání.

  • Osnování pomsty

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Nechce mě? Fajn, tak mu ukážu, že já jeho taky ne! Toto při rozchodu pochopitelně napadne spoustu z nás a někdo neváhá tyto plány hned realizovat. Ano, může se stát, že jste kvůli tomu bídákovi celý život přehlížela klenot v podobě uhrovitého zakřiknutého kamaráda z dětství, kterému teď dáte šanci a on vedle vás náhle vyroste a změní se v pana Božského. Většinou to ale vypadá jinak. Ten zoufalec je skutečně zoufalec a v jeho světle vypadáte zoufale i vy. Obzvlášť když dáváte hystericky najevo, jak jste šťastná. A to nemluvíme o pomstě typu: "Tak schválně publikuju všechny jeho fotky na internetu, řeknu všem kamarádům, že je strašnej v posteli, a propíchám mu gumy u auta."

    Zajímá vás, které věci ženy před partnery tají?

Autor: is
Klíčová slova:  láska a vztahy, rozchod, bolest, partner, partnerka
Diskuse ke článku
.