Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

7 věcí, ve kterých žena partnera nezmění (a přitom by strašně chtěla)

  • Je úžasnej, jen kdyby... v čem chtějí ženy měnit muže a mají pramalou šanci?
    17. února 2016 | 06:00

    On je strašně hodný, ale... Říkají často mnohé ženy a následuje výčet věcí, které jim na partnerovi vadí. Nechá se obskakovat, vůbec mi nepomůže, skoro si nepovídáme – a tak dále a tak dále. Pochopitelně nikdo nepočítá s tím, že najde ideál kompatibilní ve všech ohledech. Můžete ho naučit, aby vám každý den řekl "miluji tě" nebo aby se jinak oblékal. Ale s některými věcmi je jednodušší se smířit než je zkoušet svou láskou a obětavostí měnit. A pozor – nejde ani tak o typicky mužské nebo ženské vlastnosti jako spíš o to, že my ženy rády měníme. Kde je tedy šance na změnu minimální?

  • Jeho vztah k rodině

    Rodinný oběd u tchýně.
    Autor: Profimedia.cz
    Když si berete někoho za manžela nebo manželku, berete si s ním i jeho rodinu. Tak to prostě je. Takže pokud měl váš protějšek každý druhý víkend šichtu u maminky, protože "potřebuje tolik pomoct", nečekejte, že ji najednou vymění za vás. Rodinné vztahy se budují dlouho a člověk je má zažité, takže nový partner jen těžko něco změní.

  • Jeho koníčky

    ...
    Autor: profimedia.cz

    Pokud jste společně trávili většinu svých rande v hospodě, protože ve volném čase chtěl on hrát World of Warcraft, zatímco vy jste s kamarádkami chodila do kina nebo do divadla, asi to tak bude i nadále. Možná s vámi někdy ze zvědavosti (nebo spíš následkem manipulace) půjde, rozhodně ale nečekejte, že kvůli lásce k jedné ženě vymění tanky za namalované herce. A pokud ho donutíte, bude to nejspíš jen dočasné a za cenu jeho pocitu ztráty kusu sebe samého.

  • Věci, které ho rozčilují

    Každý občas vypustí z úst něco, co toho druhého naštve, nebo minimálně hodně mrzí.
    Autor: Shutterstock.com
    Pokud je člověk výbušný a rozčílí ho každá prkotina, nepočítejte s tím, že ho vaše láska a péče zklidní. Naopak, časem se nejspíš stane důvodem jeho výbuchů mnohé z toho, co uděláte vy sama. "Toto je skutečně chvíle, kdy doporučuji zpozornět. Výbuchy hněvu a špatná nálada zničehonic jsou jednou z věcí, které na člověku opravdu nezměníte. Je to jeden z častých důvodů, proč lidé manželství opouštějí," říká Karl Pillemer, americký profesor a autor populární knihy 30 lekcí lásky.

  • Je introvert, nebo extrovert?

    Které barvy interiéru vyhovují melancholikům a co potřebuje cholerik?
    Autor: Shutterstock.com
    Temperament je jedna z věcí, se kterými podle odborníků neuděláte opravdu vůbec nic. "Měnit člověka v jeho podstatě opravdu nejde," říká americká koučka a odbornice na vztahy Samantha Rodman a ukazuje typický příklad: "Protiklady se samozřejmě přitahují. Ale pokud jeden relaxuje nejlépe mezi přáteli a druhý potřebuje klid a několik večerů o samotě, budou muset se jeden druhému přizpůsobit. A ne si vyčítat, že jeden s druhým nechce chodit ven – nebo naopak," vysvětluje.
  • Čas, který potřebuje pro sebe

    muž, odpočinek
    Autor: Shutterstock
    S temperamentem souvisí i čas, který člověk potřebuje sám pro sebe. Někdo má potřebu trávit s milovanou osobou každou společnou chvilku a v nekonečně dlouhých hodinách odloučení alespoň po telefonu druhého ujišťovat o tom, že se na něj těší. Jiný se prostě těší, ale aby se vůbec mohl těšit, potřebuje ten čas bez druhého. A neznamená to, že druhého nemiluje nebo že ve volných chvílích páchá nějaké nepřístojnosti. Pokud mu jeho čas pro sebe seberete, bude se zpravidla cítit jako v pasti.
  • Jeho potřebu plánovat

    ...
    Autor: profimedia.cz
    Člověk se nemění ani ve způsobu, jakým plánuje nadcházející hodiny, dny a týdny. Pochopitelně třeba narození dítěte leccos změní a člověk se bude muset naučit častěji plány měnit a přizpůsobovat. Ten, který chce mít všechno nalinkované, ale nebude najednou ve chvílích improvizace šťastný, a naopak. Pokud se váš protějšek o plánech na víkend nejraději rozhoduje v sobotu ráno, budete ho se svým "co budeme dělat letos na Silvestra?" vždycky jen nekonečně štvát.
  • Smysl pro humor

    Najít pravou lásku není jen tak.
    Autor: Shutterstock
    Pamatujte, že pokud přemýšlíte o sňatku s člověkem, který miluje kanadské žertíky, budete to vy, kdo to bude muset snášet po jeho boku den co den. Chvíli se dá předstírat, že vám to přijde vtipné taky, časem ale úsměv na rtu začíná tuhnout a může se vytratit docela. Nemusíte se smát stejným vtipům, ale pravda je, že pokud máte podobný smysl pro humor, je to dobrý indikátor toho, že si budete rozumět a budete mít stejný náhled na svět.

Autor: is
Diskuse ke článku
.