Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Dáda vzala Felixe na milost. Proč ženy odpouští nevěru? O peníze nejde!

15. února 2016 | 14:22

Dlouho to vypadalo na rozvod, ale teď je všechno jinak. Nevěrný Felix Slováček prý svou ženu Dagmar Patrasovou obměkčil nákupem šatů za statisíce. Většina z nás k tomu, aby odpustila nevěrnému partnerovi, potřebuje úplně jiný dar.

Že má slavný muzikant Felix Slováček problémy s tím, aby neběhal za cizími sukněmi, není žádné tajemství. A jeho žena Dáda to dlouho tiše tolerovala. Trpělivost ji došla ve chvíli, kdy se jeho aférka s výtvarnicí Lucií Gelemovou stala veřejnou záležitostí. „Vždycky byl do větru, ale choval se přitom tak, že z toho vynechal rodinu. A hlavně mě! Teď mě ztrapnil před celým národem,“ rozčilovala se na podzim podvedená herečka a pár týdnů na to podala žádost o rozvod. Ten se ovšem možná konat nebude.

Šaty za odpuštění

Jak probíhalo odpouštění a sbližování nám ani jeden z nich asi nepoví, ale vypadá to na šťastný konec. O víkendu se pár ukázal na Česko-Slovenském plese a byli jako hrdličky. Zlí jazykové tvrdí, že si to Felix vyžehlil pomocí luxusních šatů od módní návrhářky Beaty Rajské. Nic proti šatům, šperkům, autům ani jiným veledarům. Ty se hodí vždycky, ale abychom odpustily podraz jménem nevěra, chce to přece jen trochu víc.

Dáda Patrasová a Felix Slováček na Česko-Slovenském plese. Dáda oblékla krásné šaty od Beaty Rajské.
Autor: David Kundrát

Běh na dlouhou trať

„Když se můj muž přiznal k nevěře, nechtěla jsem hned ničit rodinu. To se přece stane. Měla jsem jen dvě podmínky. První, že s onou ženou okamžitě přeruší jakékoli kontakty, a druhá byla společná terapie,“ přiznala se dvaatřicetiletá Jiřina ke své strategii. Bylo jí totiž jasné, že jak snadno se řekne: prostě za tím uděláme tlustou čáru a budeme se jen dívat do budoucnosti, tak o to hůř se to udělá. Mít tlačítko, kterým tuhle zkušenost jednoduše vymažeme, zmáčkly by ho všechny podvedené ženy. Vyrovnat se s bolestí, pomalu odpouštět a učit se znovu věřit, je totiž dřina hlavně pro ně.

Zásadní otázka

Víte, co spojuje Dádu a Jiřinu? Obě si v jednu chvíli musely říct, že jim překonání nevěry stojí za to. Že jejich partner, nebo cokoli, co spolu mají (vztah, rodina, ale i zvyk) jsou tak zásadní, že udělají všechno, aby o ně nepřišly. Někoho udrží pohromadě společně vybudovaná firma, vysněný dům, tři děti, nebo jen hrůza, že si nikoho lepšího nenajde. Žádný důvod není špatný. Důležité je, aby jim to stálo za to, a zbytek života netrpěly v kleci vedle chlapa, který si jich neváží, a každý měsíc si odskočí k jiné.

Autor: MAJ