Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Co by měla každá matka naučit svou dceru o lásce

Snad každé z nás matka předala nějakou tu radu, kterou se více či méně řídíme po celý život.
3. března 2014 | 06:00

Existují věci mezi nebem a zemí, které dokáže dceru naučit pouze matka. Babička už je občas mimo proto, že nová doba si žádá něco jiného, než na co byla zvyklá ona a sestra je zase moc mladá na to, aby měla dostatek zkušeností. Takže je to na mamince, aby si s dcerou promluvila pěkně z očí do očí o věcech, které se kolikrát nesnadno říkají, ale je to ten největší dar, který může matka dceři dát.

Jsi skvěla taková, jaká jsi
Jestliže vaše dcera potřebuje něco slyšet, tak je to tohle. Přesvědčte ji, že se nemusí měnit, aby ji měli lidé rádi a pokud se jí o tom snaží někdo přesvědčit, tak pro ni není ten pravý. Nikdo kdo si o ni nemyslí, že by za to stála si nezaslouží místo v jejím životě.

Nebudeš respektována, pokud sama nerespektuješ
To samozřejmě platí nejen o mužích v jejím životě, ale také o přátelích a členech rodiny. Respekt se dá lehce nacvičit už jen tím, že bude respektovat své vlastní tělo, dobře ho krmit, odpočívat a dobře se k němu chovat, tím pak automaticky bude přitahovat ty, kteří to mají stejně.

Autor: shutterstock.com


Neztrať ve vztahu sama sebe
Zamilované ženě se může stát, že se úplně podlehne svému milovanému a úplně zapomene na to, jaká je doopravdy bez něj. Nedovolte jí, aby nechala své pochybnosti nebo vztah, aby ji brzdil v životě, který si zaslouží. Zdůrazněte jí, že je důležité mít přátele, koníčky a čas sama pro sebe. To všechno je potřeba k tomu, aby žila plnohodnotný život. Je tu spoustu místa pro to milovat muže i sebe a své přátele.

Tvé tělo si zaslouží potěšení
Kdo jiný než vy by ji měl tohle vysvětlit. Mámy o tom s dcerami dostatečně nemluví. Je ale třeba, aby věděla, že není jen objektem touhy mužů, ale že naše těla jsou naše, musíme si je užít a objevovat abychom mohli prožívat vše naplno. Mluvit pozitivně o sexu nenabádá k promiskuitě to spíš mlčení. Takže když uvidíte, že se její tělo začíná proměňovat v ženu, vysvětlete jí, co s ním a bezpečně.

Začínej a zůstávej ve vztahu s těch správných pohnutek
Matka by měla naučit dceru, že pravá láska je o přitažlivosti, obětavosti a velkorysosti. Pokud ve vztahu tyto věci nejsou, neměla by být ani ona.  Samota, vzpomínky na minulost, tlak okolí nebo společní přátelé, to nejsou ty správné důvody, proč být ve vztahu.
...
Autor: shutterstock.com


Je důležité vědět co chceš a trvat si na tom
Někdy se na první pohled zdá, že je vztah perfektní, ale přesto ona tam v nitru tuší, že něco není přesně takové, jaké by to chtěla. Nejprve by měla přijít na to, co je tím jádrem pudla a buď se snažit na tom pracovat nebo jít dál a hledat to pravé.

Cokoli honíš, začne utíkat
Stejně tak jako když začne honit pejska, ten před ní začne utíkat. Nahánět kluka, který ji nechce je to stejné, snažte se ji toho uchránit,neboť tímhle způsobem ztrácí svou hrdost a šance na to najít si nějakého partnera. Každý člověk potřebuje prostor a pocit, že se může nadechnout. Naopak, pokud bude dělat trochu drahoty ona, stane se pro muže mnohem více žádoucí.

Zlomené srdce má svá pozitiva
Nikdy vás vaše dcera nebude potřebovat víc, než když jí někdo zlomí srdce, a že se to stává! Vysvětlete jí, že tahle bolest je důležitou životní lekcí a že je v pořádku cítit bolest. První rozchod ji poznamená nejvíce. Naučí se toho o sobě spoustu a pro další vztahy bude již moudřejší. Bude vědět, co chce a co dokáže akceptovat, co opravdu potřebuje a jak toho dosáhne.