Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Zeptali jsme se: Co od nás muži vlastně očekávají?

Co muži očekávají od žen? Jejich požadavky jsou stejně náročné jako ty naše.
28. srpna 2013 | 15:00

Sexy vzhled, láskyplnou péči, finanční zázemí, rodinné cítění, smysl pro humor - to vše i mnohem více očekáváme od mužů. Ale co vůbec očekávají oni od nás?

...
Autor: Shutterstock
Jakub - "Moje partnerka musí být atraktivní. Důležité pro mě je, aby se zajímala o kulturní a aktuální dění. Musí být společenská, tolerantní, do jisté míry rázná a alespoň trochu obětavá. V neposlední řadě to musí klapat v posteli. Naopak nevyžaduji po své partnerce, aby uměla vařit."

Náš tip: Ve věci sexu bychom neměli být naivní. Muži sex milují a pro většinu z nich je ideální sexuální soužití klíčem ke spokojenému a fungujícímu vztahu. Hlavně se nestyďte - to muži nesnášejí! Pokud splníte partnerova očekávání, věnuje vám na oplátku romantické chvilky, po kterých toužíme zase my ženy.

...
Autor: Shutterstock
Ondřej - "Ideální partnerku si musím umět živě představit jako matku mých (našich) dětí a jako starou babku, se kterou budu sedět na lavičce a kritizovat "tu dnešní mládež". A to je přesně moje současná přítelkyně Jana. Spíš než vlastnosti partnerky, je pro mě důležité harmonické soužití dvou lidí, kteří vědí, co má ten druhý rád a naopak. Partneři si musí mít stále co říct, a když občas šlápne jeden z nich vedle, měli by si to vyříkat a hodit za hlavu. Po svojí partnerce chci, aby mě milovala, důvěřovala mi, tolerovala mě a mohl jsem se na ní vždycky spolehnout.

Náš tip: Důvěra je pro muže také velmi důležitým faktorem spokojeného soužití. Jakmile budete podezřívavá a přehnaně žárlivá "mrcha", váš vztah půjde o desíti k pěti. Muži totiž na ženách milují, když jsou silné, mají zdravé sebevědomí a dokáží důvěřovat. Stejně tak je pro ně důležité, abyste věřila v jeho sny. Pokud je s ním budete sdílet, on bude naopak sdílet ty vaše.

...
Autor: Shutterstock
Pavel - "Ideální žena by měla být inteligentní a zdravě cílevědomá. Nejvíce mi záleží asi na tom, aby měla smysl pro humor, a nebyla s ní nuda. Důležitým aspektem fungujícího vztahu je jednoznačně tolerance a věrnost."

"Rád se o svou partnerku postarám, ale zároveň se mi líbí, když je žena samostatná a schopná. Nemyslím tím, aby měnila píchlé kolo u auta nebo pravidelně sekala dříví. Spíše takové drobnosti, jako je výměna žárovky, schopnost se sama rozhodovat a zužitkovat svůj talent a vědomosti. A hysterická partnerka? Přes to nejede vlak!"

Náš tip: Smysl pro humor a smích je pro muže téměř na stejném místě jako sexuální souhra. Samozřejmě se tím nemyslí, že se budete přitrouble chichotat všemu, co řekne. Dávejte svému partnerovi smíchem najevo, že vás dokáže rozesmát. Muži to milují a ještě více milují, když je dokáže rozesmát jejich partnerka. Smysl pro humor je totiž věc, které si cení všichni muži. A žena, která dokáže pobavit své okolí, je pro ně neuvěřitelně atraktivní.

Diskuse ke článku
.
Související články