Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tloustneš? Pozor, uteče ti chlap!

Chce vás opustit, i když se mu snažíte zalíbit? Možná za to může vaše nadváha.
28. července 2011 | 06:15

Polovina mužů přiznává, že by nezůstali s ženou, která ztloustne. Ženy naopak zakulacení mužů tolerují.

Dámy, pozor na své slabůstky, jako je čokoláda a sušenky ke kafíčku. Pokud totiž začnete nabírat na váze, hrozí, že brzy ztratíte svého partnera. Nedávný průzkum ukázal, že téměř polovina mužské populace (48 %) by s klidným svědomím opustila ženu, která by výrazně ztloustla.

Nejde o kila, jde o krásu

Problém pro muže není ani tolik v tukových polštářcích, vadí jim, že ženy o sebe přestávají po jejich boku dbát na svůj vzhled. Přibývající váha je hlavním projevem. Muži potřebují, aby partnerka pro ně chtěla být pořád krásná a žádoucí. Nějaké to kilo navíc jim vyloženě nevadí, to většinou ani nezaznamenají, pokud nedojde k podstatné změně proporcí. „Přeci jsem si nenašel takovou ženu, jaká se mi líbí, aby se mi změnila k nepoznání,“ potvrzuje dvaatřicetiletý David.

Oproti tomu jen 20 % žen by uvažovalo o rozchodu, pokud by se z jejich partnera stala zavalitá koule, a navíc jen v případě, že by s tím odmítl cokoliv dělat. Ženy prostě i přes své estetické vnímaní nehledí tolik na to, jak partner vypadá, pokud jim poskytne jiné důležité kvality a nemyslíme tím  
zrovna finanční. Ženám jde hlavně o porozumění, pocit opory a spolehlivost. Až pak možná řeší, co by šlo změnit na partnerově vzhledu.

Zůstaňte jeho ideál

Neznamená to však, že by muži toužili po časopisových modelkách. Pokud si vás partner zamiloval coby ženu plnějších tvarů, jste zřejmě právě proto jeho ideál. Pak by jej stejně tak mohlo rozhodit, pokud se kyprosti zbavíte. I když samozřejmě nebude ani rád, pokud se z ženské oblosti stane obezita.

Jisté je, že muži vnímají především očima a chtějí, abychom se jim líbily, přestože je k nám může poutat o mnoho víc důležitějších vlastností. Ty pro vztah podle zmíněného průzkumu preferuje právě ta druhá polovina mužské populace, která by s přibývající váhou ženy o rozchodu neuvažovala. Takových je naštěstí pro nás běžné ženy, které občas s váhou zápasíme, o dvě procenta víc.

Slavní muži, kterým nabraná kila žen nevadí!


Pierce Brosnan s manželkou Keely Shaye Smith
Autor: ČTK
* Pierce Brosnan poznal svou ženu Keely Shaye Smith už s trochu plnějšími tvary, ale pořád byla v té době výstavní kus. Po deseti letech manželství a dvou dětech je nyní Keely opravdu poněkud obézní, což ale někdejšímu Jamesovi Bondovi evidentně nevadí.




215316:gallery:true:true
* Václav Vydra herečku Janou Bouškovou kdysi získal romantickým trpělivým dobýváním, které trvalo deset let. Už jsou spolu přes pětadvacet let a o tom, že si cení víc jiných předností, než je její postava, která časem získala podstatně výraznější ženské tvary, svědčí i fakt, že si Janu před pěti lety konečně vzal za ženu.

Autor: INT, bak