Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Po porodu je pro mě sex noční můrou

Vztah k pohlavnímu životu se u žen po porodu proměňuje velmi často.
9. února 2009 | 07:05

Po porodu se mi změnil vztah k sexu. Do té doby pro mne nebyl problém milovat se pětkrát týdně, ale od porodu (před dvěma lety) se pro mne stalo noční můrou.

Můj muž chce styk téměř každý den a pro mne je to utrpení. Snažím se vymyslet si důvody, proč se nemůžu milovat, ale i když se ubráním tři nebo čtyři dny, vím, že on to delší dobu nevydrží a bude nesnesitelný. Jenže takhle ze sexu nemám žádný požitek, jen trápení. Co mám dělat? Gábina

Odpovídá:

MUDr. Zlatko Pastor

MUDr. Zlatko Pastor
Autor: archiv

Vztah k pohlavnímu životu se u žen po porodu proměňuje velmi často. Bohužel nepíšete, proč máte k sexu negativní vztah, tedy jestli nesouložíte, protože při něm máte nějaké potíže, třeba, že vás to bolí nebo prostě nebaví. Někdy to pozorujeme u žen, pro které byl sex především důvodem, často jediným, pro otěhotnění. Do té doby souložily, protože by jinak neotěhotněly. Ale existuje i celá řada jiných příčin. Ženě se změní celé hodnotové schéma, má neskonale více práce s malým dítětem, je unavená a pomoc od manžela není vždy taková, jakou by si představovala. Samozřejmě se mění vztah i mezi manželi. Muž už není, a možná nebyl ani před tím, tou jedinou osobou, ke které se upíná váš zájem. Ze vztahu pomalu logicky odchází prvotní erotická fascinace a na druhého se díváme reálným pohledem. V takových případech by pomohlo se znovu do manžela zamilovat, což vám bohužel nikdo na recept nepředepíše. Ve druhém případě, máte-li při sexu problémy, měla byste je řešit se svým gynekologem.

Vztah k pohlavnímu životu se u žen po porodu proměňuje velmi často.
Autor: isifa.com

Autor: připravila: mif
Klíčová slova: bpž;poradna;sexulog;sex;
Diskuse ke článku
.
Související články