Čím nahradit teplý oběd v práci?

Skvělou variantu obědů pro všední dny představují saláty s těstovinami, které si můžete předem připravit doma.
Skvělou variantu obědů pro všední dny představují saláty s těstovinami, které si můžete předem připravit doma.
Foto: Shutterstock.com
19. ledna  2015 
 14:56
?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, čím lze nahradit teplý oběd, bohužel v práci nemáme možnost si jídlo ohřát a studená se většina jídel jíst nedá. Stravování v restauraci je možné, ale bohužel jídlo je nevyhovující (převážně smažené pokrmy). Navíc máme zakázáno v pracovní době i svačit. 

Pavla

Dobrý den, Pavlo, v tomto případě je řešením připravovat si jídlo předem doma a nosit si ho v krabičce. Je třeba volit taková jídla, která se nemusí ohřívat, ideální jsou saláty – těstovinové, zeleninové s masem nebo sýrem, luštěninové. Vhodné jsou i různé variace sendvičů, například celozrnný chléb se sýrovou pomazánkou a vařeným vejcem, k němu paprika. 

Není nutné vždy obědvat jídlo teplé. Nicméně bych ani nezatracovala možnost stravování v restauraci, pokud bude jídlo přírodně upravené, dejte si ho, doplňte zeleninovým salátem. I smažený pokrm si občas dát můžete, pokud ho doplníte zeleninovým salátem, případně „obal“ můžete nechat na talíři. Anebo si dejte např. polévku. Ta je v takovém případě vhodná například krémová zeleninová nebo s masem a zeleninou. Jídelníček restaurace bohužel neznám, ale většinou se i v nepříliš povedených restauracích dá oběd vhodně poskládat.

Bc. Tamara Starnovská

Další otázky pro Tamaru Starnovskou

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji