Dá se zhubnout v 50? Samozřejmě, jen se na to musí jinak

  • Dá se zhubnout v 50? Samozřejmě, jen se na to musí jinak
    12. května  2016 
     06:00

    Mnoho žen někdy mezi čtyřicítkou a padesátkou nad svou postavou zlomí hůl s pocitem, že teď už budou rády, když moc nepřiberou, natož aby zhubly. Spousta si jich rovnou myslí, že po padesátce prostě váha poletí nahoru. Přitom to tak být nemusí! Jen na to musí jít úplně jinak, než kdyby jim bylo dvacet. Podívejte se, co doporučují odborníci z webu mindbodygreen.com. 

     

     

  • Už nikdy žádná dieta

    ...
    Autor: Shutterstock

    Je fér přiznat, že čím více člověku je, tím je hubnutí těžší. Zvláště pokud to člověk zkouší po x-té. Čím začít? Rozhodnutím, že už nikdy žádné diety! Protože většina z nich je příliš drastická a jednostranná a jde v nich o rychlé zhubnutí, jenže vám by mělo jít o zdravý životní styl, jehož součástí je i jakž takž štíhlá postava. 

  • Nehladovte, nebo to nevydržíte

    ...
    Autor: Shutterstock

    Není to pěkné, ale je potřeba přiznat, že někdy kolem padesátky se člověk stává mrzutějším a je těžké hledat nějakou motivaci, což platí i o motivaci k hubnutí. Věřte tomu, že pokud budete do toho všeho ještě držet nějakou hladovou dietu, velice rychle to vzdáte. Proto se naopak snažte, abyste hlad nikdy neměli. Mimo jiné to snižuje riziko, že čas od času nevydržíte a sníte, na co přijdete. 

  • Návyky měňte jen pozvolna

    ...
    Autor: Shutterstock

    Každý, kdo někdy dokázal shodit, musel více či méně změnit své návyky. Což jde v padesáti rozhodně hůře než ve dvaceti, ale udělat to budete muset, pokud chcete vážit méně. Ale nejděte na to moc zprudka, stačí pozvolna. Pomalu ubírejte na velikosti porcí, nakupujte o něco více zdravých a méně nezdravých potravin, hledejte takové, co vás potěší, ale budou mít minimum kalorií. 

  • Počítejte s tím, že pokrok bude pomalý

    ...
    Autor: Shutterstock

    Rychle by se nemělo hubnout nikdy, po padesátce to navíc ani nejde, tak s tím počítejte. Popravdě řečeno, ještě kolem pětačtyřicítky to jde relativně snadno, po padesátce se to skutečně mění a snadné hubnutí je spíše výjimkou. Pamatujte si jedno: Rychlost, s jakou člověk zhubne, rozhodně není měřítkem úspěchu. 

  • Období, kdy se nebude dít nic

    Nezávazný vztah po čtyřicítce?
    Autor: Shutterstock

    Bohužel. I přes veškerou snahu a to, že budete všechno dělat správně, váha se může na dny i týdny zastavit a neklesat, což je hodně demotivující. Zkuste to prostě vydržet a věřit, že se to zase obrátí k lepšímu a vy budete hubnout. 

  • Výhoda, kterou dvacátníci nemají

    Chcete v 50 vypadat jako ve 30? Musíte se o sebe začít starat včas!
    Autor: Shutterstock.com

     S věkem většinou roste trpělivost a to je vaše výhoda. Dvacetileté nebo třicetileté ženy jsou schopné se vážit každý den a doufají, že budou mít za týden o dvě kila méně, což pro ně při troše snahy není problém. Potřebují obvykle zhubnout rychle a mají před sebou jasný cíl v podobě dovolené nebo třeba svatby. O to více pak sahají po krátkodobých metodách, po kterých často následuje jo jo efekt. Výhodou žen kolem padesátky je, že tolik nespěchají a jsou tak mnohem otevřenější myšlence, že shazují jednou pro vždy. 

/

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji