Dieta

a
b
c
č
d
e
f
g
h
ch
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
ř
s
š
t
u
ú
v
w
x
y
z
ž

Dieta podle Marie Antoinetty

Dieta podle Marie Antoinetty
14. prosince  2014 
 17:24

Tahle dieta má jednu výhodu - je šitá na míru ženským chutím včetně touhy po sladkém. Jen se to s ním nesmí přehnat. Na druhou stranu od této diety bohužel nemůžete čekat žádné rychlé zhubnutí. 

Co můžete čekat: Berte ji jako inspiraci. Sladké po ránu je správně, ale s rozumem. Stejně tak vám prospěje lehký oběd s netučným masem a lehká večeře.

Výhody a nevýhody: Pravdou je, že pokud si ráno dopřejete kousek sladkého v kombinaci s větším množství vlákniny, odpolední chutě na sladké zmizí jako mávnutím kouzelného proutku.

Marie Antoinetta, francouzská královna a manželka krále Ludvíka XVI, byla pověstná svou vášní pro dobré jídlo a její největší slabostí byly sladké koláčky. Ačkoli bytostně nenáviděla jakýkoli sport, pyšnila se perfektní postavou a v pase měla neuvěřitelných 58 cm!

  • Den začínala bohatou snídaní s dorty, koláčky a dalšími pochutinami.

  • Během dne se pak podával např. uzený losos nebo kachní prsíčka.

  • Spisovatelka Karen Wheeler tvrdí, že k snídani si opravdu můžete dopřát sladká jídla, díky velkému přísunu cukrů už pak totiž nebudete mít na sladké chuť.

  • Oběd by také měl být vydatný. Marie Antoinetta upřednostňovala kachní prsíčka, pečeného zajíce nebo těstoviny, ke kterým přikusovala sýr.

  • Během dne si dopřávala i velké dávky ovoce i pečiva.

  • Naopak večeře by pak měla být jen střídmá, například v podobě lehkého drůbežího vývaru se zeleninou.

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji