Čtvrtek 21. listopadu 2024
Svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Oblačno, sněžení 2°C

Jahodová slast: Pudinkový nákyp

Vyzkoušejte jahody tak jak ještě nikdy ne.
28. května 2010 | 18:31

SERIÁL: Vyzkoušejte jahody tak jak ještě nikdy ne. Zaexperimentujte a připravte z nich pudinkový nákyp.

Doba přípravy: 30 minut

Doba tuhnutí: 1 hodina

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

2 balíčky vanilkového pudinku
500 ml mléka
2 balíčky vanilkového cukru
50 g bílého jogurtu
2 lžíce cukru moučky
400 g jahod
80 g máslových sušenek nebo piškotů

Postup:

1.Tvaroh smíchejte s jogurtem a s cukrem a utřete dohladka. Z mléka, vanilkového cukru a pudinkového prášku uvařte hustý pudink, který nechte mírně zchladnout a  pak vmíchejte do tvarohové hmoty.

2. Jahody omyjte, osušte a nakrájejte na dílky, sušenky nebo piškoty nalámejte
nebo nakrájejte a spolu s jahodami zlehka vmíchejte do pudinkové směsi.

3. Formu nebo misky vypláchněte studenou vodou, naplňte směsí a nechte v chladu ztuhnout.
Nákyp vyklopte a podle chuti můžete ozdobit šlehačkou, zbylým ovocem a posypat opraženými ořechy. Výborně chutná přelitý karamelovou nebo čokoládovou polevou.

Autor: red