Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Grilování slavných: Pečený banán Gábiny Partyšové

Fotografie
11. května 2010 | 11:28

SERIÁL: Moderátorka Partyšová patří k půvabným ženám, které věčně licitují, zda zhřešit a povolit chuti uzdu anebo si se zapřením držet štíhlou linii. Každopádně na rozdíl od jiných, veřejně populárních osob, nabídla recept na dezert. Onu sladkou tečku, která je vítaná i při hodování u grilu.

Suroviny:

1 banán
perníkové koření
skořicový cukr
karamel
šlehačka
vlašské ořechy

Postup:

Banán podél rozřízneme a podle chuti poprášíme skořicovým cukrem plus perníkovým kořením. Poté posypeme sekanými jádry vlašských ořechů. Zabalíme do alobalu a necháme na grilu z každé strany cca 5 minut opékat. Banán vyndáme z alobalu, pokapeme karamelem a ozdobíme (nejlépe doma připravenou) ušlehanou smetanou, která se na dezertu krásně rozpustí a dotáhne jeho delikátnost. Na zahradě utržená snítka máty je samozřejmě vítaná. K zahození rozhodně není ani chuťově výraznější doprovodná ozdoba z plátků pomeranče, jahod, ananasu.

Autor: red