Suroviny:
200 g kuřecího masa
200 g krutího masa
2 cibule
1 cuketka
250 g cherry rajčátek
Na marinádu:
snítka tymiánu a bazalky
1 drcená chilli paprička¨
sůl, bílý pepř
olivový olej
2 lžičky pesta Genovese
1 lžíce strouhaného parmezánu
2 stroužky česneku.
Postup:
Maso nakrájíme na kostičky a necháme na 12 hodin naložené v marinádě, kterou jsme smíchali z výše uvedených ingrediencí. Cuketu nakrájíme na plátky, stejně jako cibuli. Maso napichujeme na špejle střídavě s cuketou, cibulí a rajčátky. Jako přílohu podáváme čerstvý zeleninový salát – slovo čerstvý je zásadní. Ideální je lehký dresink – olivový olej, trochu citrónové šťávy nebo balsamikového octa, sůl. Popřípadě navíc jemně nakrájená šalotka, stroužek drceného česneku a dijon hořčice. Rozpečená bageta s bylinkovým máslem je také trefa do černého.