Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Grilování slavných: Hraběcí špíz Mirka Hrabě

Fotografie
10. května 2010 | 14:04

SERIÁL: Herec Mirek Hrabě se zapsal do povědomí široké veřejnosti díky seriálu Ordinace v růžové zahradě. Tento fešný muž rád jezdí na dovolenou do Itálie, kde leze po horách nebo se potápí. Skvělou kuchyní této země je zřejmě inspirovaná i marináda, do níž svou delikatesu nakládá.

Suroviny:

200 g kuřecího masa
200 g krutího masa
2 cibule
1 cuketka
250 g cherry rajčátek

Na marinádu:

snítka tymiánu a bazalky
1 drcená chilli paprička¨
sůl, bílý pepř
olivový olej
2 lžičky pesta Genovese
1 lžíce strouhaného parmezánu
2 stroužky česneku.

Postup:

Maso nakrájíme na kostičky a necháme na 12 hodin naložené v marinádě, kterou jsme smíchali z výše uvedených ingrediencí. Cuketu nakrájíme na plátky, stejně jako cibuli. Maso napichujeme na špejle střídavě s cuketou, cibulí a rajčátky. Jako přílohu podáváme čerstvý zeleninový salát – slovo čerstvý je zásadní. Ideální je lehký dresink – olivový olej, trochu citrónové šťávy nebo balsamikového octa, sůl. Popřípadě navíc jemně nakrájená šalotka, stroužek drceného česneku a dijon hořčice. Rozpečená bageta s bylinkovým máslem je také trefa do černého.

Autor: red
Diskuse ke článku
.
Související články