Pondělí 23. prosince 2024
Svátek slaví Vlasta, zítra je Štědrý den / Adam a Eva
Zataženo, déšť 5°C

Sveďte ho afrodiziakální kuchyní!

Chraňte si lásku a vychutnávejte opojný sex. Vzbuzujte v miláčkovi touhu všemožným způsobem.
19. ledna 2012 | 09:26

Chraňte si lásku a vychutnávejte opojný sex. Vzbuzujte v miláčkovi touhu všemožným způsobem. A pamatujte, že láska prochází žaludkem.

Jen ženy bez fantazie spoléhají na hříšně drahé prádlo, které nedočkavě odhalují po první skleničce. A jen zoufalé ženy jakoby mimoděk zapínají video s erotickým filmem a panu Božskému hází do drinku Viagru... Chytré holky si radši dají na čas a začnou předehrou v podobě některého z afrodiziakálních pokrmů.

Ony totiž vědí, že matka příroda poskytuje afrodiziak spoustu – nejen známý celer, ústřice či mýtickou mandragoru s ženšenem. K dlouhému seznamu těchto povzbuzujících surovin např. patří dostupná čokoláda, jahody, káva, fíky, vinné hrozny, avokádo, chřest a samozřejmě lahodné šampaňské. Výběr je zkrátka značný, stačí jen nějakou lahůdku s afrodiziakem připravit.

Tomatová polévka s bazalkou a medem

Rajčatová polévka
Autor: Dušan Křístek, SHUTTERSTOCK.COM


Doba přípravy: přibližně 50 minut

Budete potřebovat (cca 4 porce):

800 g rajčat
100 g šalotky
3 lžíce olivového oleje
50 g bazalky
1 dcl červeného vinného octa
30 g medu
50 ml zakysané smetany
400 ml vody
sůl na dochucení

Postup
Nadrobno nakrájenou šalotku orestujte na oleji tak, aby byla sklovitá. Dejte na ni spařená a oloupaná, na kousky nakrájená rajčata.
Jemně je poduste, zalijte vodou a nechte mírně vařit půl hodiny.
Poté přidejte med, sůl, ocet a dalších pět minut povařte. Ve finále odstavte polévku z ohně, okořeňte ji nasekanou bazalkou, případně dosolte.
Před podáváním můžete chuť zjemnit smetanou.

P.S. Polévka z rajčat je snadná. Obsahuje afrodisiaka jakými jsou med a bazalka, jež prý pochází od bohyně lásky Eurzulie. Alespoň tak praví haitská legenda.

Gratinovaný kozí sýr s piniemi

Doba přípravy: přibližně 20 minut

Budete potřebovat:

30 dkg polotvrdého kozího sýra
1 dl medu
5 cl citrónové šťávy
2 lžíce piniových semínek
hlávku ledového salátu
2 lžíce brusinkového kompotu

Postup:
Sýr nakrájejte na dvoucentimetrové plátky a dejte je do vyhřáté trouby na cca 5 minut péct.
Pinie nasucho opražte. Salát natrhejte (na silnější nudličky nakrájejte) a opatrně ho smíchejte s piniemi a brusinkovým kompotem.
Rozšlehejte med s citrónovou šťávou, aby se v dresinku spojily.
Na to položte rozehřátý kozí sýr a vše lehce dresinkem pokapte.
Servírujte s teplou pizza plackou nebo křupavou bagetou.

P.S. Za afrodiziakum jsou považovány i piniová semínka vyloupaná z šišek borovice pinie. Pražené pinelky se přidávají do cukroví, polévek, salátů a v Itálii jsou zásadní ingrediencí pesta.

Autor: frč