Budete potřebovat (pro 4 osoby):
6 lžic olivového oleje
3 lžíce mouky
2 vejce
100 ml mléka
1 lilek
1 cibuli
150 g sýra Feta
1 červenou papriku
125 g bylinkového másla
8 čerstvých lístků bazalky
600 g jehněčí svíčkové
1 stroužek česneku
sůl a pepř
Postup:
Z mouky, vajec, mléka a špetky soli připravte palačinkové těsto. Na pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje, vlijte těsto a upečte dozlatova jednu silnější „palačinku“. Nakrájejte na kostičky cibuli, orestujte na oleji, lilek také nakrájejte nadrobno a asi 10 minut duste spolu s cibulkou. Směs přendejte do misky a nechte vychladnout, poté přidejte nahrubo nastrouhaný sýr Feta. Červenou papriku nakrájejte na drobné kostičky, bazalkové lístky najemno nasekejte, obojí přidejte k lilkové směsi a promíchejte, ochuťte solí a pepřem. „Palačinku“ i směs je nejlepší připravit si předem. Nyní rozehřejte gril. Vepřovou panenku potřete utřeným stroužkem česneku a 2 lžícemi oleje a rychle po všech stranách ogrilujte, lehce osolte a dejte stranou. Na palačinku rozetřete bylinkové máslo a pyré, doprostřed položte vepřovou panenku a zarolujte. Grilujte 10 minut. Rolku pečte na roštu, na který položíte alobal. Upečenou rolku ostrým nožem naporcujte na plátky a servírujte.