Budete potřebovat (pro 4 osoby):
4 menší dýně
3 rajčata
500g mletého masa (směs vepřového a hovězího)
1 cibuli
6 stroužků česneku
olivový olej
mletou papriku
oregano
pepř, sůl
Postup:
1. Dýně omyjte, seřízněte vršky a lžičkou vydlabeme dužninu a semínka. Vnitřky mírně osolte a necháme odležet a pak lehce zapečte se lžící olivového oleje.
2. Mezitím na oleji opečte nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme papriku, na kostičky nakrájená rajčata a dužninu vydlabanou z dýní. Krátce poduste, přidejte mleté maso, osolte, opepřete a ochuťte oreganem. Směs důkladně promíchejte a poduste.
3. Vydlabané předpečené dýně vyrovnejte na plech vyložený pečicím papírem, naplňte je připravenou směsí, přiklopte seříznutými vršky a pečte asi 25 minut ve vyhřáté troubě.
TIP: Část masa můžete nahradit nastrouhaným eidamem nebo balkánským sýrem, v tom případě ale šetřete solí.
Doba přípravy: 45 minut, doba pečení: 35 minut
Klíčová slova: vaření;recept;dýňa;maso;vepřové;hovězí;plněné;mletý maso
Diskuse ke článku
.
Související články
Články odjinud