Budete potřebovat (pro 4 osoby):
200 g červené čočky (nebo 100 g červené a 100 g žluté)
2 jablka
1 pórek
100 ml jablečné šťávy
2 polévkové lžíce jablečného octa
2 lžíce olivového oleje
40 g jader vlašských ořechů
hlávkový salát
Postup:
Čočku vařte asi 10 minut. Pokud máte dva druhy, vařte každý zvlášť. Omytá jablka rozpulte, zbavte jádřinců a nakrájejte na tenké plátky. Omytý pórek nakrájejte na kolečka. Uvařenou čočku nechte okapat. Smíchejte ocet, olej a jablečnou šťávu. Osolte a opepřete. Zálivkou přelijte čočku smíchanou s jablky a s pórkem a nakonec pokrm posypejte sekanými vlašskými ořechy. Salát podávejte na listech hlávkového salátu.
Barevný čočkový salát
Autor: Michal Protivanský