Neděle 20. září 2020
Svátek slaví Oleg, zítra Matouš
Polojasno 22°C

Zapékané rybí závitky

8. října 2009 | 11:45

Doba přípravy: 50 minut, Doba zapékání: 30 až 35 minut

Budete potřebovat (na 4 porce):

600 g filetů z mořského jazyka
4 rajčata
šťávu z 1 citronu
4 lžičky koření na ryby
1 salátovou okurky
200 g mražené zeleniny (mrkev, hrách, kukuřice)
20 g másla
400 ml mléka
1 lžíci hladké mouky
1 žloutek
sůl
500 g brambor na pyré
150 ml vlažného mléka

Postup:

1. Mraženou zeleninu krátce povařte ve slané vodě.

2. Čisté filety posypejte z obou stran kořením na ryby, pokapejte citronovou šťávou a srolujte.

3. V menším hrnci rozpusťte máslo, přidejte mouku a krátce osmahněte. Připravte světlou jíšku. Postupně přilévejte mléko a metličkou dobře prošlehejte.

4. Za stálého míchání vařte asi pět minut. Nechte vychladnout a potom vmíchejte do vlažné omáčky žloutek.

5. Z brambor a mléka si připravte hustší bramborovou kaši. Mraženou zeleninu uvařte. Rajčata nakrájejte na čtvrtky a okurky na kolečka.

6. Zapékací mísu vytřete máslem, na dno dejte bramborovou kaši. Do ní vmáčkněte hotové závitky. Okolo nich poklaďte čtvrtky rajčat, kolečka okurky a uvařenou zeleninu.

7. Povrch zalijte připraveným bešamelem a dejte zapéct do vyhřáté trouby.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.