Budete potřebovat (na 4 porce):
600 g filetů z mořského jazyka
4 rajčata
šťávu z 1 citronu
4 lžičky koření na ryby
1 salátovou okurky
200 g mražené zeleniny (mrkev, hrách, kukuřice)
20 g másla
400 ml mléka
1 lžíci hladké mouky
1 žloutek
sůl
500 g brambor na pyré
150 ml vlažného mléka
Postup:
1. Mraženou zeleninu krátce povařte ve slané vodě.
2. Čisté filety posypejte z obou stran kořením na ryby, pokapejte citronovou šťávou a srolujte.
3. V menším hrnci rozpusťte máslo, přidejte mouku a krátce osmahněte. Připravte světlou jíšku. Postupně přilévejte mléko a metličkou dobře prošlehejte.
4. Za stálého míchání vařte asi pět minut. Nechte vychladnout a potom vmíchejte do vlažné omáčky žloutek.
5. Z brambor a mléka si připravte hustší bramborovou kaši. Mraženou zeleninu uvařte. Rajčata nakrájejte na čtvrtky a okurky na kolečka.
6. Zapékací mísu vytřete máslem, na dno dejte bramborovou kaši. Do ní vmáčkněte hotové závitky. Okolo nich poklaďte čtvrtky rajčat, kolečka okurky a uvařenou zeleninu.
7. Povrch zalijte připraveným bešamelem a dejte zapéct do vyhřáté trouby.
Doba přípravy: 50 minut, Doba zapékání: 30 až 35 minut
Klíčová slova: vaření;recept;zapékané;rajčata;filety;ryby;závitky
Diskuse ke článku
.
Související články
Články odjinud