Pondělí 28. září 2020
Zataženo, déšť 11°C

Dýňová polévka

12. října 2009 | 16:24

Doba přípravy: 50 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

300 g dužniny z oranžové dýně
1 kostku drůbežího bujónu
200 g kořenové zeleniny
250 ml Ramy Cremefine na vaření
1 malou cuketu
1 lžíci dýňového oleje
lžičku cukru
sůl, pepř
50 ml olivového oleje

Postup:

1. Na olivovém oleji opečte zeleninu a dýni nakrájenou na kostičky. Zalijte připraveným slepičím bujónem, osolte, oslaďte a duste pod pokličkou doměkka.

2. Poté přilijte Ramu Cremefine a ponorným mixérem rozmixujte dohladka. Na závěr zakapejte dýňovým olejem. Podávejte s lehce opečenými cuketovými nudličkami.

Autor: archiv
Klíčová slova: caření, recept, dýně, cuketa, polévka
Diskuse ke článku
.