Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Řízky pod jablečnou peřinou

10. července 2008 | 12:20

Doba přípravy: 30 minut, doba pečení: 25 minut

Zkuste tentokrát udělat řízky tak trochu netradičně. Uvidíte, že rodina bude příjemně překvapena.

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

4 řízky z vepřové kýty
hladkou mouku na obalování
4 plátky tvrdého sýra
olej na smažení
4 plátky anglické slaniny
2 jablka
vodu na podlití
sůl, pepř

Postup:

Maso omyjte, naklepejte, osolte, opepřete a nechte chvíli uležet. Maso obalte v hladké mouce a zprudka opečte po obou stranách.

Plátky opečeného masa rozložte na pekáč a zalijte vypečenou šťávou. Na každý řízek položte plátek slaniny a jablka. Připravené maso podlijte vodou tak, aby ve šťávě bylo ponořené jen maso, nikoliv slanina a jablka. Dejte péct do předem vyhřáté trouby.

Před koncem pečení položte na každý řízek plátek sýra a nechte zapéct ještě 5 minut. Podávejte s bramborovou kaší nebo s rýží.

NÁŠ TIP:
K přípravě se hodí i kuřecí nebo krůtí maso.

Autor: Recept jsme převzali z knihy „Recepty ze života (15)“, vydavatelství Ringier Slovakia
Související články