Zkuste tentokrát udělat řízky tak trochu netradičně. Uvidíte, že rodina bude příjemně překvapena.
Budete potřebovat (pro 4 osoby):
4 řízky z vepřové kýty
hladkou mouku na obalování
4 plátky tvrdého sýra
olej na smažení
4 plátky anglické slaniny
2 jablka
vodu na podlití
sůl, pepř
Postup:
Maso omyjte, naklepejte, osolte, opepřete a nechte chvíli uležet. Maso obalte v hladké mouce a zprudka opečte po obou stranách.
Plátky opečeného masa rozložte na pekáč a zalijte vypečenou šťávou. Na každý řízek položte plátek slaniny a jablka. Připravené maso podlijte vodou tak, aby ve šťávě bylo ponořené jen maso, nikoliv slanina a jablka. Dejte péct do předem vyhřáté trouby.
Před koncem pečení položte na každý řízek plátek sýra a nechte zapéct ještě 5 minut. Podávejte s bramborovou kaší nebo s rýží.
NÁŠ TIP:
K přípravě se hodí i kuřecí nebo krůtí maso.