Budete potřebovat:
1,5 kg zadního hovězího bez kosti
150 g kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel)
100 g cibule
10 ml oleje
100 ml octa
120 g hořčice
30 g divokého koření (bobkový list, nové koření, celý pepř)
mletou papriku, sůl
Postup:
1. Převařte ocet a vodu, přidejte sůl, kořenovou zeleninu a divoké koření. Do takto připraveného vychladlého láku vložte maso zbavené povrchového loje a šlach, cibuli nakrájenou na kolečka a nechte dva dny odležet. Maso do nálevu úplně ponořte.
2. Odleželé maso napíchněte na rožeň a opékejte na grilu. Při opékání ho potírejte směsí oleje a mleté červené papriky.
3. Postupně odkrajujte z povrchu opečené části masa, potírejte je hořčicí a podávejte na chlebě.
Články odjinud