Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Křehký jogurtový závin s jablky

Jogurtový závin s jablky a skořicí
7. října 2009 | 10:20

Doba přípravy: 20 minut, doba pečení: 20 až 25 minut

Budete potřebovat (na 3 záviny):

na těsto:

400 g hladké mouky
2 kelímky bílého jogurtu
200 g rostlinného tuku
cukr moučku na posypání

na náplň:

1 kg jablek
cukr krystal, vanilkový a skořicový cukr podle chuti
strouhanku na posypání

Postup:

1. Mouku vymíchejte s tukem a jogurtem. Vypracované těsto dejte na noc do ledničky. Poté ho rozdělte na tři části, každou rozválejte a posypejte strouhankou. Na ni asi do tří čtvrtin šířky rozložte očištěná jablka nakrájená na plátky, posypejte je podle chuti cukrem krystal, vanilkovým a skořicovým cukrem a opět strouhankou.

2. Těsto po okraji potřete vodou, zarolujte a přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Závin pečte v troubě vyhřáté na 170 °C dozlatova a ještě teplý posypejte cukrem moučkou.

Náš tip:

Jablka můžete ještě posypat mletými ořechy, strouhaným kokosem nebo rozinkami.

Autor: připravily: mm, mif