Úterý 5. listopadu 2024
Svátek slaví Miriam, zítra Liběna
Oblačno 9°C

Dýňové chilli

Dýňové chilli
12. října 2009 | 16:37

Doba přípravy: 1 hodina

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

800 g dýňové dužniny
1 červenou papriku
1 červenou chilli papričku
1 konzervu červených fazolí ve slaném nálevu
1 konzervu kukuřice
1 pór
1 cibuli
2 stroužky česneku
2 lžíce rajčatového pyré
2 lžíce slunečnicového oleje
200 ml bílého vína
600 ml zeleninového vývaru
3 lžíce sekaných čerstvých bylinek
sůl

Postup:

1. Dužninu z dýně nakrájejte na kostky o hraně 2 cm. Papriku omyjte, očistěte a nakrájejte na kostičky. Pór očistěte, podélně rozkrojte a nakrájejte na plátky.

2. Cibuli a česnek nasekejte nadrobno.. Chilli papričku omyjte, podélně rozkrojte, odstraňte jadérka a nakrájejte na nudličky.

3. Kukuřici a fazole sceďte a nechte na sítku okapat. Olej rozehřejte ve velkém hrnci, zpěňte na něm cibuli s česnekem, přidejte chilli papričku a dýni, zalijte vínem, trochou vývaru a duste 15 až 20 minut.

4. Nakonec přidejte ostatní zeleninu, vše zalijte zbylým vývarem a duste dalších deset minut. Přidejte rajčatové pyré. Osolte a podle chuti můžete přidat sekané čerstvé bylinky. Pokrm můžete podávat s kukuřičnými lupínky nachos.

Autor: archiv