Budete potřebovat (pro 4 osoby):
800 g dýňové dužniny
1 červenou papriku
1 červenou chilli papričku
1 konzervu červených fazolí ve slaném nálevu
1 konzervu kukuřice
1 pór
1 cibuli
2 stroužky česneku
2 lžíce rajčatového pyré
2 lžíce slunečnicového oleje
200 ml bílého vína
600 ml zeleninového vývaru
3 lžíce sekaných čerstvých bylinek
sůl
Postup:
1. Dužninu z dýně nakrájejte na kostky o hraně 2 cm. Papriku omyjte, očistěte a nakrájejte na kostičky. Pór očistěte, podélně rozkrojte a nakrájejte na plátky.
2. Cibuli a česnek nasekejte nadrobno.. Chilli papričku omyjte, podélně rozkrojte, odstraňte jadérka a nakrájejte na nudličky.
3. Kukuřici a fazole sceďte a nechte na sítku okapat. Olej rozehřejte ve velkém hrnci, zpěňte na něm cibuli s česnekem, přidejte chilli papričku a dýni, zalijte vínem, trochou vývaru a duste 15 až 20 minut.
4. Nakonec přidejte ostatní zeleninu, vše zalijte zbylým vývarem a duste dalších deset minut. Přidejte rajčatové pyré. Osolte a podle chuti můžete přidat sekané čerstvé bylinky. Pokrm můžete podávat s kukuřičnými lupínky nachos.
Doba přípravy: 1 hodina
Články odjinud