Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kombinace pro milovníky středomořské kuchyně - řecké balzamikové krémy a ocet

14. července 2014 | 00:00
Prezentace klienta |

Nejen italskými balzamiky živ je milovník středomořské stravy. Řecké balzamikové krémy a ocet Kalamáta Papadimitriou splňují nejvyšší nároky gurmetů a šéfkuchařů.

Balsamikový ocet vyrábí rodina Papadimitriou tradiční metodou přírodní fermentace bez přidání konzervantů či barviv. Za svou specifickou barvu i chuť vděčí kromě kvalitních surovin, příznivému klimatu a přírodnímu procesu výroby také důkladnému zrání v tradičních dubových sudech. Balzamikové krémy jsou vyráběny promísením uzrálého balzamikového octa s koncentrovaným hroznovým moštem. Vzniklý balzamikový krém vysoké kvality se vyznačuje výraznou hustou konzistencí a bohatou, zralou chutí.

Autor: http://www.papadim.com
 

Ať už se rozhodnete použít balsamikový krém nebo ocet Papadimitriou, vynikající chuťový zážitek máte zaručen. Skvěle se doplňují se zeleninovými i ovocnými saláty, výborné jsou jako základ marinád a studených omáček nebo jen jako tečka na závěr, která dotáhne harmonii vašeho pokrmu do naprosté dokonalosti. Balzamikové krémy se hodí i k ochucení ovocných dezertů nebo zmrzliny a jsou ideální pro zdobení talířů.

Vysokou kvalitu řeckých balzamik potvrzuje i šéfkuchař a majitel řecké restaurace Kavala v Praze, Ioannis Asarlidis, který exkluzivně vytvořil recepty pro značku Kalamáta Papadimitriou pro letní sezonu. Video recepty si můžete prohlédnout zde.

Jeden z Ioannisových receptů si můžete vyzkoušet ihned - . krevety na jogurtu s tmavým balzamikovým krémem Kalamáta (garides me giaurti)

Ingredience na 1 porci:

4 ks oloupaných krevet střední velikosti (16-20 cm)

2 polévkové lžíce strouhané mrkve

2 polévkové lžíce tmavého balzamikového krému Kalamáta

1 malý stroužek nasekaného česneku

50 g bílého jogurtu řeckého typu

75 ml olivového oleje

½ malé najemno nakrájené cibule

1 kávová lžička mletého koriandru

sůl a pepř

Cibuli, česnek a mrkev orestujeme na olivovém oleji, přidáme krevety, balzamikový krém a pokračujeme v restování. Přidáme trochu vody, sůl, pepř, koriandr a jogurt, a ještě chvilku redukujeme na mírném plamenu.

Informace a další recepty a tipy pro použití řeckých balzamikových krémů a octa řady Kalamáta Papadimitriou najdete i na Facebooku nebo na http://www.papadim.com/cs/ Dobrou chuť!