Hubněte s redakcí do plavek! Jídelníček na celý týden
Za 3 měsíce tu máme parné léto a já jsem se letos rozhodla přestat fňukat a začít se sebou konečně něco dělat. Pokud i vy máte nějaké to kilo navíc, přidejte se k nám a sledujte nás celé 3 měsíce, jak nám to hubnutí jde. Protože společně to tento rok určitě dokážeme! A nemůžeme začít ničím jiným, než správným jídelníčkem na celý týden.
- Snídaně - 8:00
Úterý 1. dubna
- Celozrnný chléb 70 g (= 1 plátek) lehce namazaný Lučinou linie.
- 100g kvalitní krůtí šunky
- Jablko
Pozor na velmi tmavé pečivo! Nebývá celozrnné, pouze silně obarvené praženým obilím, celozrnné musí mít přímo v názvu „celozrnné“.
Dopolední svačina - 11:00
- 125g polotučného tvarohu (tj. polovina vaničky)
- Banán
Oběd - 14:00
- Pánev wok z kuřecího a krůtího masa (60g a 60g v syrovém stavu)
- 200g zeleniny (pórek, mrkev, paprika, bambusové výhonky)
- Celozrnná rýže (40g v suchém stavu)
Odpolední svačina - 17:00
- Mrkev 2ks
- Bílý jogurt do 3,5% tuku (150g)
Večeře - 20:00
- Celozrnné těstoviny (40g v suchém stavu)
- Slitý tuňák ve vlastní šťávě
- 250g zeleniny (rajčata, okurek, paprika, červená cibule apod.)
- Snídaně - 8:00
Středa 2. dubna
- 5 zarovnaných polévkových lžic neslazených ovesných vloček (50g)
- 15g mandlí či jiných ořechů
- 150ml bílého jogurtu (do 3,5% tuku)
- 1ks ovoce
Dopolední svačina - 11:00
- 2 vejce na tvrdo
- Malý plátek celozrnného chleba (50g)
- 100g zeleniny
Oběd - 14:00
- 150g Lososa (v syrovém stavu) připravit na max 10g oleje
- + bramborová kaše (100 g brambor, 20 ml mléka)
- Salát ze 150g zeleniny
Odpolední svačina - 17:00
- Proteinová tyčinka bez polevy
- Jablko
Večeře - 20:00
- Steak (120g v syrovém stavu)
- Velký zeleninový salát (150g zeleniny) s čajovou lžičkou olivového oleje
- Celozrnný kuskus (20g v syrovém stavu)
- Snídaně - 8:00
Čtvrtek 3. dubna
- 2 plátky Kanckebrotu
- 125g polotučného tvarohu smíchat s najemno nakrájenou červenou paprikou a červenou cibulkou
Dopolední svačina - 11:00
- Malá konzerva slitého tuňáka ve vlastní šťávě
- malý celozrnný rohlík (asi 50g)
- 100g zeleniny
Oběd - 14:00
- Kuřecí závitek ze 150g kuřecích prsou, 20g drůbeží šunky, 10g eidamu (30%), čtvrtka vejce natvrdo, 30g sterilovaných okurek a hořčice
- Celozrnný kuskus (80g v syrovém stavu)
- Velký zeleninový salát (250g) + max. 10g olivového oleje
Odpolední svačina - 17:00
- 125g polotučného tvarohu
- Jablko
- Corn spitz
Večeře - 20:00
- Zeleninová polévka připravená z 250g zeleniny (kromě brambor) a lžičky oleje
- 100g tepelně upraveného masa - přidat do polévky
- 2 plátky knackebrottu
Polévku nezahušťujte moukou, ale pouze rozmixujte část uvařené zeleniny.
- Snídaně - 8:00
Pátek 4. dubna
- Půl hrníčku celozrnných nepražených cereálií bez cukru se sušeným ovocem
- 150ml bílého jogurtu (do 3,5% tuku)
- Banán nakrájený na kolečka
Dopolední svačina - 11:00
- 150g sýra cottage - vylít smetanu
- 100g zeleniny
Oběd - 14:00
- Libový vepřový plátek (150g) připravit na přírodní způsob
- Celozrnná rýže (50g v syrovém stavu)
- Velký zeleninový salát (200g) + max. 10g olivového oleje
Odpolední svačina - 17:00
- 100g olomouckých tvarůžků
- 1 plátek křehkého chleba
- Žlutá paprika
Večeře - 20:00
- Zeleninový salát ze syrové zeleniny (200 – 300g) a čajové lžičky olivového oleje
- 80g sýra (do 30% tuku v sušině)
- 1 plátek celozrnného chleba (50g)
- Snídaně - 8:00
Sobota 5. dubna
- Míchaná vejce 2ks
- 10ks cherry rajčat
- 2 plátky knackebrottu
Dopolední svačina - 11:00
- 125g polotučného tvarohu
- 100g zeleniny
Oběd - 14:00
- Kuřecí prsa bez kůže (150g) upravit na přírodní způsob na lžičce oleje
- Vařené brambory (100g)
- 150g dušené zeleniny
Odpolední svačina - 17:00
- Polovina konzervy sardinek v rajčatové šťávě (80g)
- Plátek celozrnného chleba (50g)
- 100g rajčat
Večeře - 20:00
- 200g dušené nebo syrové zeleniny
- 20g nízkotučného sýra (do 20% tuku v sušině) + 50g libové kvalitní šunky
- Snídaně - 8:00
Neděle 6. dubna
- 100g sýra cottage (slít smetanu)
- 2 plátky celozrnného chleba (100g)
- Jablko
Dopolední svačina - 11:00
- 25g ovesných vloček
- 1 banán nakrájený na kolečka
- 4 polévkové lžíce bílého jogurtu (do 3,5% tuku)
Oběd - 14:00
- 120g libového hovězího masa připravit na lžičce oleje a lžičce sojové omáčky
- Přidat na kolečka nakrájenou žlutou a červenou papriku
- 40g celozrnných nudlí (v suchém stavu)
- Posypat 20g sezamového semínka
Odpolední svačina - 17:00
- 25g celozrnných sušenek
- Hruška
Večeře - 20:00
- 45g červené čočky (v suchém stavu)
- Plátek celozrnného chleba (50g)
- 2 lžíce bílého jogurtu (do 3,5% tuku) vmíchat do čočky
- 1 vejce uvařené natvrdo