Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Shoďte břicho za víkend! Pomůže vám 5 základních pravidel

  • Hubnutí
    13. září 2013 | 14:00

    Říkáte si, že to není možné? Ale ano, je. Během víkendu můžete s naším plánem docílit ploššího břicha, pevnějšího pozadí a hlavně úžasného pocitu lehkosti. Vyzkoušejte to! S naší dietou začněte už v pátek večer, abyste se v pondělí ráno cítila svěží a štíhlejší až o dvě kila!

  • Dodržujte správný denní rytmus

    Dodržujte režim
    Autor: Shutterstock.com
    Aby se hubnutí správně nastartovalo a fungovalo, je důležité dodržovat mezi jednotlivými jídly 3 až 4hodinové pauzy. Nikdy ne delší, nenechte tělo vyhládnout! Mezi tím jsou dovolená jen maximálně dvě malá občerstvení, jedno dopoledne a druhé odpoledne. Tak totiž udržujete svojí hladinu cukru v krvi stabilní a zamezíte náhlému pocitu vlčího hladu, kdy se vrhnete bezmyšlenkovitě vyplenit ledničku.

  • Hodně pijte

    Dobrá balená voda není chemicky upravovaná
    Autor: profimedia.cz
    Určitě to slyšíte dnes a denně ze všech světových stran. Ale je v tom velká pravda. Bez správného pitného režimu se vám totiž zhubnout nepodaří. Vypijte dva až tři litry tekutin denně, abyste svému tělu pomohly neustále se čistit a zbavovat škodlivých látek. Dovolené jsou bylinkové a ovocné čaje, voda bez bublinek a přírodní ovocné šťávy. Zdaleka se vyhněte sladkým limonádám, džusům a alkoholu. Čím víc budete pít, tím menší budete mít hlad.

  • Dopřejte si spánek

    Máte potíže se spánkem? Nemůžete usnout nebo se často probouzíte? Zkuste si večer dát některou z "uspávacích" potravin.
    Autor: Shutterstock.com
    Aby vám shazování centimetrů v pase šlo jako po másle, potřebujete velkou dávku hormonu štěstí – serotoninu. Proto se o víkendu pořádně vyspěte. Zdravý a kvalitní spánek totiž tento „zeštíhlující“ hormon aktivuje. Serotonin se v mozku tvoří pomocí látky nazývané tryptofan. Ta se nachází v mléčných výrobcích, drůbeži, rybách a luštěninách. Do mozku se tryptofan dostane jen díky komplexním sacharidům, zařaďte proto do jídelníčku bílkoviny i sacharidy.

  • Nakupujte chytře

    Víte, na co si dát pozor při studování etikety?
    Autor: Shutterstock
    Naučte si při nákupu číst etikety a informace o složení na jednotlivých potravinách, ať přesně víte, co si vybíráte. A nezapomeňte, že přísunem komplexních sacharidů dodáte tělu rychle chybějící energii, kterou potřebujete hlavně ráno a dopoledne. Během dne ji pak už jen doplňujete. Komplexní sacharidy se skrývají v celozrnném pečivu, přírodní rýži, těstovinách nebo bramborách. Držte se pravidla: v první polovině dne hlavně sacharidy a ovoce, odpoledne a večer spíše bílkoviny a zeleninu.

  • Vyražte ven

    Nordic walking je oblíbený a efektivní způsob pohybu
    Autor: profimedia.cz
    Bez pravidelného pohybu jde hubnutí jen velmi pomalu. Využijte podzim k výletům do přírody, vytáhněte rodinu do lesa na houby, pořiďte si hole a propadněte severské chůzi nebo si vyrazte s kamarádkou na hodinu pilates nebo tance. Čím víc se hýbete, tím více energie vydáváte. Do kondice vás dostane i běžný úklid, takové mytí oken nebo vytírání podlahy je vynikajícím tréninkem.

Autor: sim
Klíčová slova:  dieta, hubnutí, víkend
Diskuse ke článku
.