Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vyzkoušejte zázračné potraviny: Spalovače, které vám pomohou při hubnutí

  • Zařaďte do svého jídelníčku ty správné "tukožrouty".
    2. srpna 2013 | 13:00

    Rozhodla jste se shodit nějaké to kilo navíc a nedaří se? Zařaďte do svého jídelníčku potraviny obsahující blahodárné látky, které pomáhají spalovat tuky nebo zažehnat touhu po sladkém.

  • Zelený čaj

    ...
    Autor: Shutterstock
    Blahodárný nápoj zabraňuje ukládání tuků a navíc má antioxidační účinky. Vypijte 2-4 šálky denně a hubnutí půjde skoro samo. Popíjení zeleného čaje také odbourává stres, prospívá vašemu chrupu a snižuje riziko kardiovaskulárních chorob. V letních dnech umístěte čaj do ledničky, přidejte citrón a mátu a vykouzlete si osvěžující drink prospívající vašemu tělesnému i duševnímu zdraví.
  • Ananas

    ...
    Autor: Shutterstock
    Ananas je nejen vynikající a osvěžující, ale díky obsahu enzymu bromelain brzdí ukládání tuků. Zázračný enzym také zmírňuje bolest a otoky a podporuje hojení ran. Mezi další pozitivní účinky exotického ovoce patří blahodárný vliv na trávicí ústrojí. Jen málokdo ví, že ananas je možné využít také jako afrodiziakum.
  • Česnek

    ...
    Autor: Shutterstock
    Již staří Číňané, Římané i Řekové nedali na česnek dopustit pro jeho pozitivní působení. Po konzumaci česneku sice nepřipadají v úvahu nějaké intimní hrátky, ale za to má antibakteriální účinky a spolehlivě snižuje hladinu cholesterolu v krvi. Je tedy správným parťákem pro spalování tuků. Syrový je samozřejmě nejlepší, ale i vařený v těstovinách či špenátu se počítá.
  • Chilli papričky

    ...
    Autor: Shutterstock
    Ne každý je milovníkem ostrého jídla. Pokud si právě vy v pikantní chuti libujete, zařaďte chilli papričky do vašeho jídelníčku. Tihle pálivý prckové obsahují kapsaicin, který doslova dezinfikuje organismus. Také dokážou nastartovat metabolismus, snížit hladinu cukru v krvi a pomoci vylučovat žaludeční šťávy.
  • Chřest

    ...
    Autor: Shutterstock
    Tahle jarní zelenina je maximálně dietní, protože 100 gramů obsahuje pouhých 13 kalorii. Znamená to, že pokud vám chutná, můžete se chřestem cpát od rána do večera. Díky vysokému obsahu draslíku navíc pročišťuje organismus a podporuje hubnutí. Chřest stačí oloupat, uvařit a hlavně neoplachovat studenou vodou, protože by se vytratily všechny významné vitamíny.
  • Brokolice

    ...
    Autor: Shutterstock
    Brokolice obsahuje jako jedna z mála potravin chrom, který stabilizuje hladinu cukru v krvi. Díky tomu nemáte neovladatelnou chuť na sladké a slané. Bohužel tepelným zpracováním se účinek této zázračné zeleniny oslabuje. Proto, pokud je to možné, konzumujte ji syrovou.
  • Citrusy

    ...
    Autor: Shutterstock
    Pomeranče, citróny a grepy patří díky vysokému podílu vlákniny a vitamínů mezi ovocnou klasu. Nejenom, že si na nich pochutnáte, ale také perfektně osvěží v parných dnech a zasytí vás na delší dobu. Konkrétně pomeranče brání ukládání tuku a vzniku měkkých tučných tkání. Citróny zase zahánějí chuť na sladké, bojují proti škodlivým látkám v těle a úspěšně zabraňují celulitidě. A grapefruity podporují spalování tuků.
  • Zázvor

    ...
    Autor: Shutterstock
    Zázvor obsahuje vitamíny A, B i C, vápník, železo, draslík i hořčík. Tyto cenné látky podporují trávení a snižují hladinu cholesterolu. Nastrouhejte si půl čajové lžičky zázvoru, přihoďte lžičku zeleného čaje a zalijte vroucí vodou. Nechte 5 minut louhovat a podle chuti přidejte citrón nebo med.

Diskuse ke článku
.