Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

VIDEO: Liposukce v přímém přenosu, byli jsme při tom

16. února 2011 | 15:38

Asi nejstatečnější účastnice naší reality show Štíhlí s Bleskem to už má za sebou! Po liposukci, která proběhla v úterý po poledni, je "lehčí" o více než dva litry tuku.

Za Blankou jsem se na Kliniku plastické chirurgie Esthé vypravila společně s fotografem a kameramanem. Když jsem ťukala na dveře pokoje, čekala jsem za nimi vystresovanou boubelku, která má z neznámého zákroku obavy. Místo toho jsem na posteli našla veselou mladou ženu.

"Sama jsem překvapená, že jsem naprosto v pohodě. Ještě včera jsem si myslela, že to bude horší. Asi to bude tím, že vlastně vůbec netuším, do čeho jdu," řekla Blanka, které neustále chodily SMS zprávy. "Všichni mi píšou, že mi drží palce a myslí na mě," prozradila.

Video se připravuje ...
Liposukce slečny Sokolové • VIDEO: Jan Jedlička, Lenka Chvostová

Mapa na těle řekne vše

Vzápětí přišla sestřička s županem a odvedla Blanku do vyšetřovny. Tam jí doktor Karel Urban na tělo nakreslil čáry, které mu následně prozradí, kde je usazených nejvíc tukových buněk. Pak už jí čekala cesta přímo na operační sál, kde už netrpělivě čekal anesteziolog. Ten se ještě naposledy seznámil s výsledky všech vyšetření i aktuálním zdravotním stavem a namíchal Blance "koktejl" pro hluboký spánek.

Celý zákrok probíhal bez problémů. Operace trvala více než dvě hodiny, ale Blanka narkózu snášela skvěle. A protože toužila i po odsátí tuku v oblasti kolen, rozhodl se doktor Urban nakonec vyplnit její přání. Po oblasti břicha a boků tak přišly na řadu nohy a pak už jen závěrečné šití. Nakonec Blanku už jen pevně zavinuli do elastických obinadel, která zabrání otokům a odvezli na pokoj.

A vy už se teď můžete těšit na nové fotografie celé postavy. Zajímá vás, jak se Blanka po zákroku cít? Chcete vědět, zda jí liposukce opravdu pomohla? Sledujte pravidelně aktuální informace na Blesk.cz.

Není liposukce jako liposukce

Rozdíl mi vysvětlili přímo na klinice Esthé. Od liposukce (tedy odsátí tukových buněk) je nutno rozlišit lipolýzu (pouhé rozrušení tukových buněk), která se často jako liposukce prezentuje. Jedná se však o naprosto rozdílné metody, které nelze srovnávat. Výsledný efekt po provedení výkonu je samozřejmě výrazně vyšší u "opravdové" ultrazvukové liposukce - operační technice, odstraňující nadbytečnou tukovou tkáň z podkožních zásob. Ultrazvukové vlny rozruší tukovou tkáň a ta je následně odsána.

Odstranění tukových buněk probíhá pomocí kanyly malého průměru, která je napojená na přístroj vyvíjející podtlak. Problematická oblast se napustí roztokem, který vyplní a roztáhne prostor určený k narušení tukových buněk. Ultrazvuk rozrušuje prakticky jen tukové buňky a zásadně šetří ostatní podkožní struktury. Velkou výhodou tohoto zákroku je pak trvalý efekt jednorázové procedury. V dospělosti je totiž počet tukových buněk stabilní, buňky se nemnoží, jen se mění jejich velikost. Proto redukce jejich počtu způsobí v dané lokalitě trvalý efekt.

Denně čerstvé zprávy od soutěžících 
<< BLOGY ZDE >>