Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

TEST: Jak jste na tom s partnerstvím?

Zamilovanost nás může zaslepit.
18. září 2010 | 06:48

Každý ve společném vztahu jednou zaváhá. Potřebuje si ověřit, zda právě partnerství s ním bude idylické. A slova chlácholivého okolí nestačí…

Tento test by měl vnést světlo do vašich pochyb. Je ale nutné pamatovat, že v partnerství vždy trochu nejistoty svědčí a bez ní by city nebyly tak intenzivní.

Systém hodnocení

Za odpověď „ano“ se připisují 2 body, za odpověď „spíše ano“ 1 bod a za „ne“ 0 bodů. Pod otázky si zaznamenejte odpovědi. Po každé části testu dostanete výsledek, který se ve finále sečte s výsledky všech vyjmenovaných kategorií. Ke každému dílu je i možný tip na vyhodnocenou situaci. Na konec seriálu se všechny výsledky dohromady sečtou a dají konečný verdikt testu. Proto jej ode dneška každý den sledujte!

Barevný kód

Kvalitu vztahu ilustruje i barevná škála hodnocení. Modrá barva signalizuje deficit, oranžová dobrý základ, červená těžkou pohodu. Ovšem pozor – barvy se v jednotlivých dílech testu mohou měnit. Těžká pohoda v první sekci zájmy ještě nezaručuje rudou na poli spolehlivosti či sexu…

0–6 kritické (modrá barva)
7–14 solidní (oranžová barva)

15–20 úžasné (červená barva)

 

City a blízkost: Jak s vámi jedná?

1. Když si chcete povídat, trpělivě vás poslouchá?
ANO        SPÍŠE ANO        NE

2. Dokáže se kvůli vám vzdát svých zájmů?
ANO        SPÍŠE ANO        NE

3. Je tón jeho řeči milý?
ANO        SPÍŠE ANO        NE

4. Často vás objímá?
ANO        SPÍŠE ANO        NE

5. Stará se o vás, když ležíte nemocná v posteli?
ANO        SPÍŠE ANO        NE

6. Omluví se vám, když vás nakazí chřipkou?

ANO        SPÍŠE ANO        NE

7. Snaží se vás povzbudit, když se vám nedaří?

ANO        SPÍŠE ANO        NE

8. Zůstane kvůli vám doma, i když chtěl jít ven?

ANO        SPÍŠE ANO        NE

9. Skládá vám často komplimenty?

ANO        SPÍŠE ANO        NE

10. Akceptuje vaše slabosti bez výčitek?

ANO        SPÍŠE ANO        NE

Počet bodů:

Do 6 bodů

Spoléhá se víc na rozum a je zdrženlivý
Váš partner s vámi jedná věcně a střízlivě, někdy má dokonce až odmítavý postoj. Milá slova a něžná gesta jsou u něho velmi vzácná. Proto vám často chybí pocit blízkosti a důvěry.   

TIP: Více se ho ptejte, jak se cítí nebo jestli ho něco netrápí (problémy v práci apod.). Povídejte mu o svých vlastních pocitech. Jedině tak prolomíte ledy.

7–13 bodů

Blízkost bez velkých slov
City, něha a důvěra – to je pro něho velmi důležité. Cítí k vám hodně, potřebuje vaši blízkost, často však svoji náklonnost k vám skrývá za různé poťouchlé poznámky.

TIP: Zkuste se naučit rozpoznat i drobné důkazy jeho lásky (třeba pomoc v domácnosti). Povzbuďte ho, aby povídal o svých citech. Častěji se spolu procházejte, přijdete na jiné myšlenky a budete si moct popovídat.

14 a více bodů

Srdcem i duší
Je pozorný, láskyplný a něžný, dbá na vaše přání a potřeby. Svoji lásku vám dokazuje krásnými slovy, vzkazy na lístcích, telefonáty nebo esemeskami každý den.

TIP: Nebuďte naštvaná, když je váš partner občas nepozorný. Nemůžete být pořád v sedmém nebi. I když si rozumíte beze slov, stále si povídejte o citech a náladách.

Autor: bro, ver, amp