Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

DIETA 2010: Udělejte si doma malou posilovnu

30. ledna 2010 | 05:00

Abyste si udrželi tajli, ke které přispěl jistě i Blesk svým seriálem, neměli byste zapomínat na cvičení. Nemusíte si kupovat permanentku do fitness nebo utrácet za rotopedy nebo jiné přístroje, které obvykle končí jako zbytečný věšák na oblečení.

Za mnohem menší peníz totiž pořídíte celou výbavu a můžete si vybavit domácí tělocvičnu, která se vejde i do krabice od bot.

Rotační disk (rotan)
Rotací na disku docílíte prokrvení dolních končetin, zpevníte svaly hýždí, stehen a svaly podél páteře. Pravidelným cvičením začnete rychleji spalovat tuky v partiích, kde se nejčastěji ukládají.
Cena: od 160 Kč

Rotací na disku docílíte prokrvení dolních končetin, zpevníte svaly hýždí, stehen a svaly podél páteře.
Autor: scom


Cvičební guma (latexová stuha)
Cvičení s ní je velmi účinným posilováním všech partií. Prodává se v různých průměrech a barvách. Lepší je ale dlouhá guma, kterou podle potřeby můžete přeložit, svázat nebo na konce uvázat úchyty.
Cena: od 30 Kč

Gymnastický míč
Cvičení s míčem snižuje napětí organismu, posiluje břišní svaly a aktivuje klouby. Především ale pomáhá posilovat zádové svaly díky tomu, že na něm neustále musíte udržovat balanc. Pokud máte sedavé zaměstnání, nestyďte se vyměnit židli za míč, a ulevit si tak od bolesti.
Cena: od 150 Kč

Cvičení s míčem snižuje napětí organismu, posiluje břišní svaly a aktivuje klouby.
Autor: scom

Činky
Jsou klasickou cvičební pomůckou, která se osvědčila hlavně pro tvarování ramen a paží. Kilovou činku ale nahradí litrová láhev s vodou. Cena: od 100 Kč/pár

Švihadlo
Skákáním přes švihadlo za hodinu vydáte minimálně 1900 kJ. Nárazy při přeskakování švihadla jsou přitom menší než u běhu. Pořiďte si kvalitní obuv a skákejte spíše na měkčím povrchu.
Cena: od 40 Kč, digitální s počítadlem od 100 Kč

Skákáním přes švihadlo za hodinu vydáte minimálně 1900 kJ.
Autor: scom


Redukční jídelníček pro tento den

Snídaně: dalamánek s taveným sýrem
Svačina: mrkev
Oběd: filé na cibulce a pórku s bramborami
Svačina: grep
Večeře: tmavý chleba s vepřovou šunkou a paprikou

Celkový příjem energie za den: 5894 kJ
Bílkoviny: 76,2 g
Sacharidy: 205 g
Tuky: 33,4 g


 

Více o jídelníčku, energetických hodnotách potravin a jiná doporučení týkající se zdravého životního stylu se dozvíte na www.flora.cz nebo na tel.: 800 175 324

Autor: Jitka Pekařová