Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Čínský horoskop pro rok 2011: Krysa

V roce 2011 si jedinci narození ve znamení Krysy užijí hodně času s rodinou a vše kolem ní.
10. ledna 2011 | 10:15

Co vás čeká v dalším roce podle tradičního a osvědčeného zvěrokruhu starých Číňanů? Na co byste se měla zaměřit a čemu vyvarovat? Podle čínského horoskopu vstupujeme do roku Zajíce, který začíná 3. 2. 2011 a skončí 23. 1. 2012.

Krysa

Ročníky: 1900, 1912, 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008

Obecná charakteristika

Krysa je prvním zvířetem v čínském zvěrokruhu. Také se snaží být všude první. Zná spolehlivý způsob, jak jít kupředu životem. Je to neklidný tvor, pobíhá z místa na místo a hledá, kde se jí co hodí. Je bojechtivá a útočná. Pro svoji rodinu a blízké však udělá maximum, je pro ně zárukou bezpečí a materiálního dostatku. Na všem musí vydělat, trpí shromažďovací mánií. Když už má dost, patří mezi štědré sponzory a dárce. Jde na věci zchytra, využívá svůj šarm, intelekt a vtip.

Člověk narozený v tomto znamení bývá bystrý badatel, pozorovatel i průkopník. Zajímá se o spoustu věcí, raději naslouchá, než mluví.

Kryse se nedá upřít činorodost, ráda se zapojuje do všeho dění kolem sebe. Působí jako dobrý psycholog a snaží se vzbudit dojem „svatého“. Má-li v něco věřit, žádá fyzické důkazy, většinou věří tomu, na co si může sáhnout. Nemá ráda vzdušné zámky, bezcílnost, plané pokusy, sliby a nesystémovost. Chcete-li si člověka narozeného v roce krysy naklonit, získáte jej smyslným milováním, projevy obdivu nad každým „úlovkem“, avšak nikdy mu nesahejte do talíře a na věci, které považuje za svou kořist.

V dětství bývají tito zrozenci většinou klidní, v období rané dospělosti se u nich ale probouzí neklid a shánění se po hodnotách. Známe ono „krysí kolečko“, v němž tento tvor neustále zrychluje své tempo dokud se sám neužene. Klid opět nachází obvykle po dovršení čtyřicetin.

Ke komu se hodí?

Přirozeným protějškem i oponentem Krysy je citlivý Kůň. V harmonii se bude Krysa cítit ve společnosti Draka a Opice. Tato spojení se navazují celkem lehce a mohou být velmi trvalá. Obtížně hledá po několika měsících společnou řeč s Kohoutem a Zajícem. Pracovně vyjde dobře s chytrým Hadem. Koza častokrát odhalí její pravé úmysly a zná její tajemství. Do nepřízně i nepohody se může vydat s Vepřem a Buvolem. Kamarádství a přátelství získá  u Psa i Tygra.

Rok 2011

Obecně by se dalo říct , že rok 2011 bude pro Krysu důležitý z hlediska rodiny, rodinných vztahů, bydlení a obchodu s nemovitostmi. I když v pracovní i osobní rovině očekávají rychlejší postup, čeká je usilovná práce a budou muset vložit energii do různých projektů. Tento rok se jim ovšem úsilí vrátí zpět jen v omezené míře. Pracovní přání a sny Krys se vyplní až o rok později, částečně i v druhé polovině roku 2011. Důležité je vytrvat a nespouštět svůj cíl z očí. V první polovině roku můžou považovat za úspěch, když udrží své vydobyté pozice. Na druhou stranu budou mít tento rok mnoho příležitostí, aby dokázaly, co umí a plně využily svých předností. A z lásky se jim bude mnohdy točit hlava.

Příznivá období budou únor až březen a listopad až prosinec. Po Kryse bude zřejmě vyžadovaný i jistý rozhodný krok, na který se nebude hned cítit připravená. Aktivnější budou drahé polovičky těchto zrozenců, a Krysy zřejmě stráví dost času přemýšlením, jak jim vyhovět, nebo jak ze sebe udělat chytrou Horákyni. V rodinných vtazích se tedy dá předpokládat jejich prohloubení v první polovině roku. Můžou vás čekat různé novinky, přírůstky, ale i investice. Zdá se, že Krysy budou rodinnými vztahy zaměstnané o trochu víc, než by si přály.

Některé vztahy také pravděpodobně dosáhnou vrcholu svých možností a tak v souladu s tím, co se děje v lásce, může přijít i okamžik volby mezi setrváním v rodném hnízdě a odchodem za svou láskou. Ve finančních záležitostech bude od začátku roku zapotřebí silné rozvahy. Budete obracet každou korunku, která by se hodila na zútulněni domova. V létě se ale finanční situace vylepší. Zkouškou pro Krysy v nadcházejícím roce bude, s jakou rychlostí dokážou reagovat ne nové a nečekané situace, ve kterých nemají zkušenosti, nebo v nichž nemohou použít obvyklá řešení. Nejlepším klíčem k úspěchu v roce 2011 bude nehledat návod v encyklopedii či na internetu, ale bleskurychle použít vlastní inteligenci a bystrý úsudek.

Autor: Milan Fošnár, duš, KNbr