Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Potřebujete zhubnout? Jde to bez námahy!

Zhubněte skoro bez námahy.
30. října 2013 | 06:00

Už poněkolikáté jsem se rozhodla hubnout a už poněkolikáté moje snažení ztroskotalo na tom, že nemám čas chodit do posilovny. Jste-li na tom podobně, máme pro vás dobrou zprávu, hubnout se totiž dá v pohodě i doma. Tady je 8 tipů, jak během chvilky spálit 100 kalorií a přitom se nehnout třeba od plotny.

Roztočte to na „parketu“

Z práce běžíte domů a hned se vrháte k plotně, abyste ukuchtili nějakou tu večeři? Tak se pusťte do hubnutí přímo v kuchyni. Pusťte si nějakou rychlejší hudbu a přímo u kuchyňské linky si pěkně zatrsejte, třeba mezitím, než se vám uvaří brambory. Stačí 20 minut v rychlém tempu a 100 kalorií je pryč.

Vařte

Už samotné vaření přispívá ke štíhlejší postavě. Pokud strávíte v kuchyni alespoň 34 minut, aniž byste se posadila, spálíte spoustu kalorií. Ideální je, pokud si pro každou ingredienci půjdete do lednice či spíže zvlášť, budete vehementně míchat vařečkou nebo se často sklánět k troubě.

Luxování
Autor: Shutterstock.com
Vyluxujte celý byt

Neznám nikoho, kdo by rád luxoval a přesto byste se právě vy měli chopit vysavače a pustit se do práce.  Luxování je totiž jednou z domácích prací, při které se perfektně hubne. Pusťte se na 25 minut do práce, zapoťte se u toho a zbavte se přebytečných kalorií.

Žehlete u televize

Žehlíte prádlo po troškách, protože dlouho vás tahle činnost nebaví. Chyba! Vezměte si žehlení k televizi, postavte se k němu a bez přestávky se mu 40 minut věnujte.

Masáž
Autor: Shutterstock.com
Hýčkejte partnera

Ne, neodbočili jsme k jinému tématu. Opravdu, pokud se budete 25 minut věnovat partnerovi, dopřejete mu masáž a trochu toho polaskání, získáte mnohem víc než on. Zbavíte se totiž minimálně 100 kalorií, ale jen pokud se budete opravdu snažit.

Jděte ven se psem

Obecně platí, že pískaři jsou mnohem více ve formě. Říkáte si, že vy máte psa a na vaší postavě se to nějak neprojevuje? Tak to nesmíte za svým čtyřnohým mazlíčkem zaostávat. Nasaďte ostré tempo a 20 minut držte se psem krok. Takovýto každodenní trénink za chvíli přinese své ovoce.

nákupy
Autor: Profimedia.cz
Nakupujte

Ano, slyšíte dobře. Vypravte se alespoň na 20 minut na nákup, choďte od regálu k regálu a nikde se nezastavujte déle, než na pár vteřin. Hubnout se dá zkrátka všude.

Věnujte se dětem

Hrát si s dětmi není jen zábava nebo rodičovská povinnost. Při téhle činnosti se dokonce i hubne. Stačí 23 minut dovádění a minimálně 100 kalorií máte pryč.

Další články z kategorie

7 nejúčinnějších cviků pro krásné ruce, ploché bříško i pevný zadek!

7 nejúčinnějších cviků pro krásné ruce, ploché bříško i pevný zadek!

Chcete mít hezky vytvarované tělo? Začněte co nejdříve s posilovacími cviky, které opravdu fungují. Zacvičte si je doma podle videa s fitness trenérkou. … celý článek

Video se připravuje ...