Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Sezóna “zavřených oken“ je tu. Víte, co doma dýcháte?

29. prosince 2016 | 00:00
Prezentace klienta |

Málokdo z nás si  uvědomuje, že v souvislosti s naším zdravím záleží také na kvalitě vzduchu, který  dýcháme ve svých domovech. A to hlavně nyní v měsících, kdy většinu času s ohledem na klesající venkovní teploty a brzký soumrak trávíme právě zde.

Každý den totiž vdechneme až 13,9 kg vzduchu. Navíc topení s sebou přináší i jisté negativum, a tím je pokles vlhkosti vzduchu v místnostech. Pokud patříte k těm šťastnějším, možná na vás začátek topné sezóny nebude mít žádný vliv, ale pokud se nyní často potýkáte s bolestí hlavy, máte pocit sucha v ústech, nosu, podrážděné oči, pak vězte, že z velké části za to může právě suchý vzduch i jeho snížená kvalita.

Zatímco naše babičky dávaly pro zvlhčení vzduchu hrnec s vodou k posteli, naše maminky tento problém řešily mokrým prádlem rozvěšeným po topeních. Moderní doba s sebou naštěstí přináší nová řešení. Jedním z nich je i nová kombinovaná čistička a zvlhčovačka vzduchu 2v1 Philips AC4080, jejíž pokročilé technologie VitaShield IPS a NanoCloud účinně čistí a zvlhčují vzduch a vy tak budete mít jistotu, že alespoň u vás doma je čistý, ideálně zvlhčený a celkově zdravější vzduch, který obsahuje až o 99,9 % méně bakterií.

O tom, jak jsou technologie VitaShield IPS a NanoClud účinné se můžete přesvědčit mimo jiné také v tomto videu Kombinovaná čistička a zvlhčovač vzduchu Philips AC4080/10 nebo se dočíst více zde Philips_cisticka-a-zvlhcovac-vzduchu.

Zařízení Philips AC4080 má intuitivní a snadné ovládání. Třístupňový systém ukazatelů LED vás informuje o kvalitě vzduchu: modrý – dobrá, fialový – uspokojivá, červený – špatná. Naopak třístupňové nastavení rychlosti ventilátoru umožňuje přizpůsobit proudění vzduchu vlastním požadavkům. Nastavení přístroje však nemusíte samostatně kontrolovat, protože inteligentní senzor měří kvalitu a vlhkost vzduchu v místnosti a tyto hodnoty používá pro řízení automatického režimu, díky kterému si v místnosti můžete neustále užívat zdravější vzduch.

Nová kombinovaná čistička a zvlhčovač vzduchu 2v1 Philips AC4080 může díky snadno nastavitelným hodinám fungovat také pouze po určitý počet hodin (1, 4 nebo 8 hodin), po jejichž uplynutí se automaticky vypne. Kromě toho má také speciální úsporné noční nastavení: režim spánku.

Novou kombinovanou čističku a zvlhčovač vzduchu 2v1 Philips AC4080 lze zakoupit v prodejnách Electroworld a online na Alza.cz a Nay.sk. Její orientační maloobchodní cena je 10 499 Kč.