Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kam s dětmi na hory? Do Jižního Tyrolska, kde pořád svítí slunce

  • 24. února 2014 | 10:00

    Přemýšlíte, kam ještě vyrazit s dětmi na lyžovačku? Jižní tyrolsko se totiž chlubí perfektně upravenými sjezdovkami, 300 slunečními dny v roce a výborným jídlem – to z něj dělá místo pro dokonalou rodinnou dovolenou, kde se bude líbit dospělým i dětem.

  • Obereggen: ráj dětí Brunoland

    Obereggen
    Autor: www.suedtirol.info
    Přímo pod skalním masivem Latemaru se vine 48 kilometrů sjezdovek, které patří mezi nejlépe udržované v Alpách. Z hotelu či apartmánu je to na sjezdovku jen pár kroků. Nechybí tu snowpark s half-pipe. Vyzkoušet zde můžete také sáňkařskou dráhu s večerním osvětlením.

    Středisko je přehledné, a tak se tu děti neztratí. Malí návštěvníci mohou vyzkoušet dětský park Brunoland s dvěma pojízdnými koberci. Stojí u sjezdovky Ebenpiste. Nechybí zde skákací hrad, lyžařský kolotoč a další pomůcky. Jednou týdně chodí na kontrolu medvěd Bruno, aby si s dětmi zalyžoval. Téměř na každý den tu připravují nějakou akci.

    Více informací naleznete na www.eggental.com

  • Seiser Alm: jihotyrolská jednička pro rodiny s dětmi

    Seiser Alm
    Autor: www.suedtirol.info
    Bezpečné lanovky se zábranami, ze kterých děti nesklouznou, červené a modré široké „dálnice“ a dvě lyžařské školy. To je Seiser Alm/Alpe di Siusi, nejvýše položená pastvina v Evropě, se 60 km sjezdovek v krásné kulise Dolomit.

    Zdejší raritou, které vaše děti propadnou, je cestování za čarodějnicemi. Na mnoha vrcholech u lanovek jsou dřevěné sochy čarodějnic, ke každé z nich je i pohádkový příběh. Kudy putovat po stopách čarodějnic vám ukáží šipky a najdete to i v lyžařské mapě.

    Starší děti zaujme snowpark, který patří mezi nejlepší v Itálii a kde naleznou i U-rampu. Jen jim neříkejte, že skuteční mistři zde skáčou přes horské boudy farmářů, aby to nechtěly vyzkoušet.

    Více informací naleznete na www.alpedisiusi.info

  • Eisacktal: království sáňkařských drah

    Slittino
    Autor: www.suedtirol.info
    Eisacktal/Valle Isarco ležící nad Brixenem/Bressanone nenabízí superobří střediska, ale příjemné menší rezorty a celkem 140 km tratí v pěti střediscích. Nejznámější je Plose s parádní devítikilometrovou sjezdovkou Trametsch.

    V Eisacktalu najdete kolem padesáti sáňkařských drah. Od krátkých sjezdů po desetikilometrové osvětlené trasy z Plose nebo z Rosskopfu. Například sáňkařská dráha v Rosskopf u Sterzingu/Vipitena byla v roce 2011 vyhlášena v Německu vítězem mezinárodního testu v německojazyčné oblasti. Vykoupat se můžete ve wellness komplexu Balneum ve Sterzingu/Vipiteno nebo v, Alpinpool in Meransenu či v Aquareně v Brixenu.

    Více informací naleznete na www.eisacktal.com

  • Zimní dovolená na farmě

    Suedtirol
    Autor: www.suedtirol.info
    I v zimě je možné strávit dovolenou na horské farmě. Je to zajímavá alternativa k ubytování v hotelu nebo penzionu. A děti takové ubytování ocení, protože stačí vyběhnout před dům a zahájit koulovou bitvu, postavit sněhuláka nebo jít do stájí obdivovat domácí zvířata.

    Více informací naleznete na www.redrooster.it

  • Hotely s nálepkou Family-Friendly

    Rosskopf
    Autor: www.suedtirol.info
    Kde se v Jižním Tyrolsku s dětmi ubytovat? Třeba v jednom z 27 hotelů, které získaly nálepkuFamily-Friendly. Zaměřují se na rodiny s dětmi a pro své nejmenší návštěvníky připravují bohatý program. Děti mohou vyrazit s instruktory lyžovat, sáňkovat nebo na procházku. Nechybějí tu herny ani zábavní program. Například v údolí Hochpustertal/Alta Pusteria vyzkoušejte hotel Rainer v Sextenu/Sestu.

    Více informací naleznete na www.familienhotels.com

Autor: brig
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...