Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Lennon vstane z mrtvých! Zubař ho plánuje naklonovat už v roce 2040

Od smrti Johna Lennona uplynulo 33 let. Možná se ale za dalších 27 zrodí znovu!
9. prosince 2013 | 11:20

Včera uplynulo 33 let od vraždy Johna Lennona a lidé na něj a legendární Beatles stále nemůžou zapomenout. Takovým fanouškem je i dentista Michael Zuk, který britskou hvězdu miloval natolik, že si ji plánuje naklonovat.

Michael Zuk ovšem neplánuje naklonovat pouze Lennona. Už předtím, než koupil DNA nejslavnějšího člena Beatles v podobě jeho zubu, byl totiž Zuk hrdým majitelem ještě jednoho "slavného zubu". A sice samotného Elvise Presleyho.

Lennon jako Dolly

John Lennon
Autor: ČTK
Podle doktora Zuka je údajně možné použít na oba slavné zpěváky a idoly dívčích srdcí stejnou metodu, jaká byla využita na klonování ovečky Dolly v roce 1996. Zuk tak slibuje, že "nový" Presley a Lennon by se po této zemi mohli procházet už v roce 2040. Zarputilým fanouškům, kteří stále věří konspiračním teoriím že Elvis ve skutečnosti nezemřel, by se tak mohl splnit největší životní sen.

"Z právního hlediska by v tom neměl být žádný problém", říká doktor Zuk. "Klonování zvířat má sice pořád nějaké mouchy, ale na jejich odstranění se neustále pracuje a já věřím tomu, že jednoho dne bude i klonování lidí fungovat naprosto bez problémů."

Zemřel skutečně Elvis Presley, nebo se někde ukrývá?
Autor: Profimedia.cz

"V historii lidstva žilo spousta lidí, na které se fixovaly davy, John F. Kennedy, Martin Luther King, Marilyn Monroe a mnoho dalších. A až se to rozjede, nebude problém je tu mít všechny. Bude to jako atomová bomba!", míní poněkud neortodoxní zubař.

Historrie Lennonova zubu

Kde se ale vzal Lennonův zub, když zpěvák samotný byl po své tragické smrti zpopelněn? V roce 1960 ho dostala Lennonova posluhovačka Dot Jarlett a po její smrti přešel jako rodinné dědictví na jejího syna, který jej posléze nahlídnul v dražbě. A právě zde si ho všiml Michael Zuk.

Skupina Beatles je legendární dodnes, na snímku zleva: Ringo Starr, Paul McCartney, John Lennon, George Harrison
Autor: Profimedia.cz, Isifa.com
"Uviděl jsem ten zub online a prostě jsem ho musel mít!", vysvětluje celebritami posedlý dentista, který za kousek z Lennona zaplatil téměř dvacet tisíc britských liber. "Myslím, že v budoucnosti kolem sbírání DNA slavných osobností vypukne doslova šílenství."

Úplně jiní Beatles

Zuk plánuje Lennonovo znovuzrození na rok 2040, tedy na dobu, kdy by původnímu lídrovi Beatles bylo rovných sto let. Předpokládá ale, že John Lennon verze 2.0 nemusí mít stejné hudební nadání, jako originál.

Vzpomínky na krále rokenrolu Elvise Presleyho
Autor: Profimedia.cz
"John bude naklonován ze své DNA, která je pouze základem Johnovy komplexní osobnosti. Právě ta se u Lennona nejvíc formovala v Liverpoolu čtyřicátých a padesátých let, takže na klon Johna Lennona bude zcela logicky působit úplně jiné prostředí i doba a s tím se velmi pravděpodobně změní i styl jeho hudby.", vysvětluje Michael Zuk.

Autor: brig