Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

VIP Prostřeno! Přijde Zeman i Schwarzenberg!

28. února 2013 | 07:00

Ve druhém díle moderátorského VIP Prostřeno! uvaří další dva kolegové z rádia. Pavel Cejnar uvaří z toho, co (nový) dům dal, zatímco Petr Jablonský se předvede šumavským menu. Přizve si na pomoc kuchaře, nebo prezidenta?

Cejnar začne rozvičkou

Moderátor Pavel Cejnar uvaří ve svém novém pražském bytě. „Já myslím, že si Pavel u vaření hodně věří a těšil se na to,“ tvrdí Petr Jablonský, zato vtipálek Patrik Hezucký dopředu varuje: „O Pavlovi se všeobecně ví, že je opatrný na peníze. On si projde lednici a co tam najde, nějakým způsobem splácá dohromady.“

Pavel Cejnar to ovšem splácá šikovně a hosty nechá v napjatém očekávání: v jeho čtyřchodovém menu se objeví názvy jako "Vyrovnaná rozcvička" a "Stylová polévka".

Šilhánová je prohnaná

Všichni se olizují až za ušima, ovšem Pavlova soutěživá kolegyně Lucie Šilhánová chválí chytře: „Vybral si velmi jednoduchá jídla, která se mu povedla, a to byl, myslím, cíl," prohlásí s hráčskou jiskrou v oku.

Jablonský je král Šumavy

Výlet na jeho horskou hájenku ostatní soutěžící nadchne. Z vůně domácí udírny se jim sbíhají sliny a Patrik Hezucký si posteskne: prý zatím nedostal klasickou českou kuchyni. Že by to dnes vyšlo?

Petr Jablonský neodolá a na pomoc si přivolá profesionálního kuchaře. Stojí to ovšem za to! Podává se kohout, kanec, krkovice, bůček, plecko, domácí klobáska i slanina. A nakonec srdce!

"Možná tady zapomenu hlavu, ale určitě ne perníkové srdce," prohlásí Lucie.
Autor: FTV Prima

Všechno zachrání Zeman

"Jako hostitel jsem absolutně pohořel," zoufá si nervózní Petr, ale dojem zachraňuje díky "známým" z vrcholové politiky. K večeři dorazí Miloš Zeman, Karel Schwarzenberg i Václav Klaus. Co by to taky bylo za večer s Jablonským, kdyby nedošlo na imitace?

Autor: mab, FTV Prima