Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Svatba Leoše Mareše: Jak se od sebe liší jeho dvě osudové Moniky?

21. února 2018 | 12:00

Asi všichni jsme čekali, že se druhá svatba Leoše Mareše stane událostí roku. Moderátor si však Moniku Koblížkovou vzal tajně v úterý 20. února na zámku v Litomyšli. Bude tentokrát Monika ta pravá? A jak se vlastně liší od Leošovy první manželky Moniky?

Říká se, že muži si vybírají stále stejné typy žen. Ale v případě hvězdného moderátora to však neplatí. Posuďte sami! 

1. Po blondýnce přichází bruneta

Jeden rozdíl je patrný na první pohled. Zatímco první žena Monika Poslušná je na první pohled blondýna typu krev a mléko, Monika Koblížková je vysoká tmavovlasá a její postava má parametry modelky. První z nich navíc představuje charakteristický typ krásky, pro někoho však trochu tuctový, zatímco druhá žena možná nemá obličej dokonalý, ale pro mnoho lidí výraznější. 

Zdání tady ale trochu klame – Monika Poslušná je hodně drobná, kdežto Monika Koblížková je zkrátka vysoká.

2. Usedlý styl versus originalita

Obě manželky Leoše Mareše se liší i svým přístupem k módě a stylem, který vyznávají. První Monika je vyznavačkou klasické módy, obejde se bez výstřelků a originalit, případně si dává záležet na tom, aby vyniklo například její poprsí. Druhá Monika se naopak nebojí originálních kousků, střihově i barevně nápadných, sleduje nové módní trendy – ostatně pracuje jako módní redaktorka a stylistka.

3. Jaké jsou jejich osobnosti?

Monika Marešová se snaží prosadit jako moderátorka. Oproti první ženě je Monika výraznou tváří českého showbyznysu, ale je fér říci, že její hvězda začala stoupat až po tom, co praskl její vztah s Leošem Marešem. Do té doby ji skoro nikdo neznal. Může se pyšnit postavou modelky, její styl obdivují tisíce žen a vypadá to, že dokázala moderátora zkrotit. Pravidelně spolu jezdí na romantické dovolené a z jejich společných fotografií má člověk pocit, že ti dva k sobě zkrátka patří. Ostatně, byla to právě ona, kvůli níž se Mareš po letech konečně rozvedl s první ženou.

To neudělal ani kvůli krásné modelce Petře Faltýnové, s níž prožil velmi bouřlivý vztah a s níž Moniku Koblížkovou všichni dlouho porovnávali. 

4. Sport? Obě dvě

První Marešova žena byla a je nadšenou sportovkyní, což ukazuje i na svém Instagramu, sportuje i s dětmi. Monika Koblížková má ke sportu rovněž blízko: dělá jógu, chodí do posilovny a běhá. Byla to právě ona, kdo ke sportu přivedl i Mareše. Známý maximalista se díky ní vrhl i na maratony. 

5. O sedm let mladší

Zatímco Monika rozená Poslušná byla o dva roky starší než Leoš Mareš (41), Monika Koblížková je mladší – je jí šestatřicet. Mimochodem – Monika číslo jedna slavila narozeniny den před druhou Marešovou svatbou.

Každopádně, teď se obě jmenují stejně: Monika Marešová. 

5. Okázalá svatba s Monikou Poslušnou

Nejžádanější český moderátor se s Monikou Poslušnou oženil v roce 2008 po několikaletém vztahu. Svatba se konala na středočeském zámku Jemniště a neobešla se bez bujarých oslav a romantických překvapení, kterými je Leoš Mareš proslulý.

Součástí svatebních oslav bylo například rogalo, které po areálu rozhazovalo lístky růží, a večer si hosté užili ohňostroj. Přestože to svatba byla okázalá, jejich manželství mnoho štěstí nepřinesla. Leoš Monice často lhal a příčinou jejich rozchodu pak byla moderátorova nevěra a následný vztah s modelkou Gábinou Dvořákovou.

Dlouho žili odděleně, ale rozvod se uskutečnil teprve loni v květnu. Vše proběhlo v klidu a dodnes mezi nimi panují přátelské vztahy. Přece jenom – mají spolu dva syny: Jakuba (7) a Matěje (11). 

6. Okázalé zásnuby s Monikou Koblížkovou

Jak už všichni moc dobře víme, Leoš je nenapravitelný romantik, a tak se zásnuby nesly ve stejném duchu. Žádost proběhla na hotelové terase v Mariánských Lázních za doprovodu jejich oblíbené písně. Souhlas s láskou na celý život pak oslavili velkolepým ohňostrojem. Leoš zkrátka umí!

Pokud jsme ale čekali, že budeme také svědky jejich velkolepé svatby, vyvedl nás pár pěkně z omylu. Jejich velký den totiž proběhl v naprosté tajnosti pouze za účasti jejich nejbližších na zámku Litomyšl. Na svatební cestu vyrazili novomanželé do Dubaje. A kdo ví, možná se brzy dočkáme jejich prvního miminka!

Také chystáte svatbu? Vše od účesů, svatební dekorace až po svatební menu naleznete ZDE >>>

Autor: Aneta Pařízková