Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Stylová pokrývka hlavy: Inspirace, jak nosit klobouky

Klobouk je parádním doplňkem.
11. listopadu 2017 | 06:00

Klobouk hravě promění váš outfit a povýší ho o několik příček nahoru. Navíc pokud ještě nemrzne, ochrání vaši hlavu alespoň před nepříznivým větrem a deštěm. Je tedy ideálním společníkem pro podzim a začínající zimu. Inspirujte se, jak ho nosit.

Ať už jdete do práce, do města, na procházku nebo na výlet, klobouk se vám jistě bude hodit. Nehodí se totiž jen k elegantním kouskům, ale i k denimové bundě, bomberu, parce nebo teniskám.

3755662:gallery:true:true

Rozhodně není žena, které by klobouk neslušel. Stačí jen najít ten správný tvar. Na výběr máte klobouky s úzkou nebo širokou krempou, klobouky velmi ženské a elegantní nebo ty v pánském stylu.

S oválným obličejem máte opět vyhráno, slušet vám bude jakýkoliv klobouk. Pro kulatý obličej bude nejideálnější klobouk, který opticky obličej zúží, nejlépe pánský a vyšší. Hranatý obličej uvítá klobouk s velkou a širokou krempou. Pokud máte širší čelo, sázejte na menší klobouky, naopak ženy s menším čelem by si měly vybírat širokou krempu.

Zůstávat nemusíte jen u černé a hnědé klasiky. Na podzim se bude vyjímat třeba klobouk v červených tónech. Černý klobouk půjde kombinovat téměř se vším, navíc pokud se ráda oblékáte celá do černé, s kloboukem váš tmavý outfit mnohem více vynikne. Hnědý klobouk bude lépe vypadat se zemitými tóny, nikoliv s černou. Pokud se rozhodnete pro barevný klobouk, slaďte ho ještě s jiným doplňkem, třeba se šálou, kabelkou, botami nebo třeba jen s lakem na nehty.

Pokud jste se do klobouků zamilovala a chcete si zakoupit opravdu nádherný kousek, zaměřte se na kolekci od významné české značky Tonak. Novou kolekci pro podzim/zimu 2017 totiž navrhla návrhářka Kateřina Geislerová. A určitě se nejedná o poslední výtvor, Kateřina totiž bude s legendární českou firmou spolupracovat i nadále.

Podívejte se do naší galerie, jak nosit klobouky na podzim:

Inspirujte se ve videu dalšími outfity:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: youtube.com/Hairstyles & Fashion/BPŽ

Autor: Markéta Tošnarová