Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Diana mohla ukázat poporodní kila, Kate musela být dokonalá!

25. dubna 2018 | 06:00

Dojemné porušení královského protokolu a šaty, které byly inspirovány princeznou Dianou. Přesně takové bylo uvítání třetího potomka Williama a Kate. Co si na sebe Kate oblékla, když světu ukazovala první dva potomky? 

Kate vypadala stejně jako u předchozích dvou porodů už po pár hodinách skvěle. Postaral se o ni tým vizážistů a šaty, které byly opět od stejné návrhářky Jenny Packham, měla vybrané dávno předem. Promyšlený výběr se přitom nezapře, Kate totiž měla podobný outfit jako princezna Diana v roce 1984, kdy přivedla na svět prince Harryho.  

Podobné límečky, jiné střihy

Jedna změna je však patrná na první pohled. Zatímco Diana se během těhotenství oblékala do poněkud neforemných šatů, jaké v 80. letech móda těhotným diktovala, Kate byla celé těhotenství elegantní. A zatímco Dianiny šaty  po porodu halila těhotenská kila, Kate byla v podstatě hned už třikrát dokonalá. Malé bříško v ne moc volných šatech vždycky schovala za dítě. Změnily se i účesy - Dianě po porodu na hlavě vyčesali složitou osmdesátkovou kreaci, Kate volí přirozený účes na vlasech v perfektní kondici. 

Tentokrát červené šaty s bílým krajkovým límečkem vévodkyně doplnila o boty v tělové barvě, jak jinak než na jehlovém podpatku. Princezna Diana u porodu mladšího syna Harryho kdysi  zvolila pro své pohodlí červené boty bez podpatku stejně jako u prvního porodu.

Jejich šaty měly stejný odstín červené barvy a byl zachován i bílý límeček kolem krku. Kate nezapomněla ani na doplňky, zvolila totiž stejné náušnice v podobě perel.

Princezna Diana v roce 1984 a vévodkyně Kate v roce 2018.
Autor: profimedia.cz

Dojemné bylo nejen narození miminka, ale i chování královského páru. Na rozdíl od předchozích dvou porodů stál poprvé William po pravém boku manželky. Když scházeli ze schodů, porušili královský protokol a chytili se za ruce, stejně jako u druhého porodu chtěl William pomoci Kate sejít schody. Jindy bývají více rezervovaní, na rozdíl od Harryho a Meghan Markle, kteří jsou takto vídáni častěji. Při této příležitosti rozhodně jde o moc krásné gesto.

Není to poprvé, co Kate kopíruje při takovéto události Dianin outfit. Stalo se tak i u prvního porodu, kdy obě měly puntíkaté šaty, které se lišily určitými detaily. V roce 2013 po porodu prince George Kate zvolila jednodušší styl šatů s krátkým rukávem v něžně modré barvě. Jelikož bylo léto, zkombinovala je s botami na klínku. O 31 let dříve oblékla Diana zelené šaty s tříčtvrtečním rukávem a bílým lemováním kolem výstřihu. Její dokonalý vzhled poněkud zkazily vykukující silonkové podkolenky, silonky Kate byly větší jistotou. 

Princezna Diana v roce 1982 a vévodkyně Kate roku 2013.
Autor: profimedia.cz

U druhého porodu měla Kate žluté květované šaty také s jehlovými podpatky. Je zajímavé, že se již tenkrát neinspirovala Dianiným outfitem a červené šaty si ponechala až ke třetímu porodu. Že by už tehdy tušila, že nerodí naposledy? 

Kate s Williamem s druhým dítětem.
Autor: profimedia.cz

Na další snímky se podívejte do naší fotogalerie:

Podívejte se na uvítání třetího miminka ve videu:

Video se připravuje ...
William a Kate představili třetího potomka! • VIDEO: Youtube/The Royal Family Channel

Které šaty jí sluší nejvíc?
Autor: profimedia.cz

Autor: Markéta Tošnarová