Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno, déšť 19°C

Pruhy do každého šatníku! Vyberte si svůj pruhovaný kousek

1. května 2017 | 06:00

Proužky jsou klasika, která nikdy nevyjde z módy. Pořiďte si na jaro alespoň jeden nový pruhovaný kousek, v obchodech jich naleznete mnoho, a to v nejrůznějších variacích, které si ukážeme v článku.

Pruhované kousky se nikdy neztratí, dají se využít do práce, do města, na rande nebo i na výlet. Ať už si vyberete šaty, tričko, košili nebo třeba sukni, nikdy nenarazíte vedle. Vybírat nemusíte jen z černobílé, lze zakoupit i barevnější varianty.

Nosí se jak vertikální, tak horizontální proužky. Horizontální proužky jsou častější a také klasičtější variantou, ovšem vertikální jsou v kurzu, a navíc je lze využít, pokud chcete opticky prodloužit tělo. Moc pěkně působí proužky spojené s nášivkami, které se letos drží zejména na košilích a šatech. Dále v obchodech naleznete pruhované halenky s potiskem květin a ptáků, s volánky a s vázáním.

Pruhy můžete vzít prakticky k čemukoliv, jen dávejte pozor na jiné potisky. To ale neznamená, že nemůžete experimentovat. Místo obyčejných džínů si můžete k pruhovanému tričku vzít například květovanou sukni, ale pozor – pruhy by v tomto případě měly být černobílé a květy by měly být větší.

Pokud se na experimenty tohoto typu necítíte, volte k pruhovaným kouskům už jen ty jednoduché. K pruhované košili zvolte úzké kalhoty, k pruhované sukni zas jednobarevné tričko. Jednoduchý outfit můžete oživit třeba pruhovanou obuví nebo kabelkou. Zejména pruhované espadrilky vypadají dobře.

Před nákupy se inspirujte v naší fotogalerii!

Jaké šaty vám ještě chybí ve skříni?

Video se připravuje ...
6 typů šatů, které musíte mít ve svém šatníku • VIDEO: Adam Balažovič

Autor: Markéta Tošnarová