Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Česká móda: Šperky od Acid-Designs září někdy ve tmě

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič
6. května 2016 | 13:22

Za značkou Acid-designs stojí sympatická mladá dáma Ilona Fiurášková, která tvoří veškeré šperky vlastnoručně a pracuje s chirurgickou ocelí a perspexem. Se svými výtvory se dle vlastních slov doslova mazlí. Zářivé náušnice jsou nepřehlédnutelné a můžete si vybrat z pestré škály barev a tvarů.

Perspex je druh plexiskla, který Ilka upravuje různými technikami a způsoby, jako je leptání, pískování nebo vrstvení. Používá také zrcadélka, která šperkům dodávají charakteristický vzhled. Díky nim totiž vznikají krásné reflexe světel a barev, která dělají šperky nepřehlédnutelnými. Záleží pouze na vkusu každé z vás, jestli zvolí velké nápadné motivy nebo sáhnete spíš po něčem decentnějším. V každém případě s nimi vystoupíte z každodenní nudné šedi.

Ilka již dvanáct let pracuje také s chirurgickou ocelí, ze které vyrábí úžasné náramky. Jemné motivy na náramcích vytváří pískováním. Inspiraci k tvorbě hledá všude kolem sebe, ale nejvíce nápadů nachází v přírodě. Pokud jste ale milovnicí geometrických tvarů, přijdete si také na své. Skvělé také je, že pokud by se vám se šperky něco stalo, můžete přijít a buď vám ho Ilka spraví nebo vymění za nový. Pokud se vám její práce líbí, najdete ji třeba na Prague fashion marketu, ale prodává i online. Pro zajímavost náušnice můžete pořídit za cca 250 Kč a elegantní náramky podle náročnosti motivu, ceny začínají kolem 500 Kč. Více informací se dozvíte na jejích stránkách.