Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

5 zásad správného žehlení vlasů: Používejte hřeben a zapomeňte na lak!

  • Video se připravuje ...
    19. dubna 2015 | 06:00

    Žehličku na vlasy má doma snad každá žena. Není to nic překvapivého, dokonale uhlazené vlasy totiž vypadají vždy upraveně a luxusně. Ne všechny ženy však vědí, že nesprávným používáním žehličky mohou ohrozit kvalitu svých vlasů. Zeptaly jsme se proto kadeřníka Míry ze salonu Papilio, jak si správně žehlit vlasy, aby byly stále zdravé a lesklé.

  • Správné rozdělení vlasů

    Česání vlasů
    Autor: Shutterstock

    Před každým žehlením je třeba vlasy důkladně rozčesat, abychom se zbavily i těch nejdrobnějších uzlíků. Poté si vlasy rozdělíme na tři základní partie. Na obou stranách jsou to vlasy nad ušima a třetí část tvoří zbylá zadní strana. Každou ze tří partií pak ještě horizontálně rozdělujeme na tenké pásy. Mnoho žen se totiž dopouští té chyby, že vlasy žehlí po širokých pramenech, aby si ušetřily čas. Silný pramen vlasů je pak potřeba přejet žehličkou hned několikrát, a vlasy se tak více ničí.

  • Použití ochranného přípravku

    Autor: profimedia.cz

    Když si vlasy pečlivě rozdělíme, musíme na ně vždy před každým žehlením nanést termoochranný prostředek. Ten aplikujeme na délku vlasů a na konečky. Kořínkům se raději vyhněte, protože pak mají tendenci se více mastit. Žehličku nastavujeme vždy na maximální teplotu 200 stupňů, ta vlasům příliš neškodí. Vyšší teploty si mohou dovolit jen ženy s velmi kudrnatými a nebarvenými vlasy.

  • Žehlíme pomocí hřebene

    Žehlení vlasů
    Autor: Shutterstock

    Každá žena, která si pravidelně žehlí vlasy, by se měla naučit žehlit vlasy za pomoci hřebene. Ten nám pomůže v perfektním rozčesání vlasů těsně před žehlením a vlasy díky němu budou důkladně vyžehlené od kořínků až ke konečkům.

  • Nežehlíme nalakované vlasy

    Autor: shutterstock.com

    Pokud víte, že jste si před žehlením nanesla lak na vlasy, raději je nežehlete. Lak na vlasy se ve spojení s vysokou teplotou žehličky zapracuje do vlasů a ztvrdne. Vlasy poté nejdou pořádně pročesat ani dokonale vyžehlit. Stejně tak nepoužívejte před žehlením ani tužidlo.

  • Nežehlíme vlhké vlasy

    fén
    Autor: Shutterstock.com

    Pokud nechcete o svou hřívu přijít, nikdy ji nežehlete mokrou ani vlhkou. Vlhké vlasy se vlivem tepla spálí, zkrepatí a také se mohou nenávratně zničit. Je tedy potřeba, aby před zásahem žehličky byly opravdu stoprocentně suché.

Diskuse ke článku
.