Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

5 triků v líčení, díky kterým nebudete vypadat unaveně

  • 8. dubna 2015 | 06:00

    Také tak nenávidíte, když se vás po ránu někdo zeptá: "Vypadáš unaveně, nejsi nemocná?" A to obzvláště v případě, že jste před chvílí strávila pěkných pár desítek minut v koupelně u zrcadla ve snaze, abyste rozhodně nevypadala unaveně. Trikem je zařadit do svého líčení pár kroků, díky kterým budete už pokaždé vypadat tak, jako že jste prospala 10 hodin, i když jich ve skutečnosti bylo jen 5.

  • Pozvěte do boje hydratační krém

    Nivea Make-up Starter, 158 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Dehydratovaná pokožka je tím hlavním důvodem, proč vypadáte unaveně a ztrhaně. Opakovat vám, jak důležitý je pitný režim, je už určitě zbytečné, ale i tak občas zapomínáme na to, že pleť je potřeba hydratovat i zvenčí. Po ranním vyčištění pleti proto nezapomínejte na hydratační krém, ideálně s nějakou "vychytávkou" v podobě SPF nebo podkladové báze, abyste ušetřila nutnost nanést další produkt. Naším favoritem je novinka Nivea Make-up Starter, který v sobě kombinuje ty nejlepší vlastnosti hydratačního krému a podkladové báze pod make-up.

  • Najděte si konečně dokonalý make-up

     

    Nic vás neudělá starší a unavenější než špatný make-up. Ať už máte odstín, který úplně nekoresponduje s vaší pletí, konzistenci, která ji vysušuje, nebo naopak ucpává, nebo si ho dáváte příliš mnoho, je to vidět víc, než si myslíte. Vyberte si správný odstín i krycí schopnost make-upu a naučte se ho aplikovat kosmetickou houbičkou nebo štětcem, které ho dokážou do pleti zapracovat mnohem lépe než vaše prsty. Budete vypadat přirozeně a svěže.

    Video se připravuje ...
    Poradíme vám, jak si vybrat make-up v drogerii. • VIDEO: Adam Balažovič
  • Udělejte si čas na tvářenku

    Dermacol, tvářenka s rozjasňovačem, 249 Kč, koupíte v síti drogerií nebo v prodejnách Dermacol
    Autor: archiv firem

    I když spěcháte sebevíc, protože ve školce, kterou máte 10 minut od bytu, máte být za 5 minut, jinak si opět vyslechnete, že "zase jdete pozdě", najděte si minutku na nanesení tvářenky. Nebo si ji alespoň přihoďte do kabelky a doličte se v práci. Tvářenka je totiž produktem, který vám dokáže dát do vzhledu nádech malé holčičky, která právě přiběhla ze sáňkování. Vybírejte si takovou, která je sytě pigmentovaná, ideálně s nazlátlým shimmerem, a nanášejte ji štětcem. Naším tipem je tvářenka s rozjasňovačem od Dermacolu v krásném baby pink odstínu č. 8.

  • Nepřehánějte to s linkou

    Artdeco High Precision Liquid Liner, 419 Kč, koupíte na www.artdecoshop.cz
    Autor: archiv firem

    Tlusté, sytě černé linky vám sice dají dramatický sexy pohled, ale hodí se spíš na večerní líčení. Tím spíš v případě, že už jste oslavila čtyřicítku. Zbytečně tlustá linka totiž vaše oči opticky zmenší a černá barva zase zvýrazní tmavé kruhy pod očima. Od čtyřiceti let tedy vyměňte černou linku za tmavě hnědou a malujte ji jen k linii horních řas. Vaše oči budou výrazné, ale opticky se zvětší místo toho, abyste si je zmenšila. Vyzkoušejte tekutou linku na oči od značky Artdeco, která se nerozmazává a s níž snadno namalujete opravdu tenkou linku, i když jinak nejste v "linkování" přeborník.

  • Zdřímněte si během dne

    elf Essentials, matující papírky na pohlcování lesku, 45 Kč, koupíte na www.elfkosmetika.cz
    Autor: archiv firem

    Pochopitelně ne doslova, těžko si můžete dát během osmihodinové pracovní doby třikrát šlofíka. Dvě minuty na to, abyste si opravila make-up, ale pravděpodobně najít dokážete. Když si budete potřebovat odskočit, vezměte si s sebou kosmetickou taštičku, přepudrujte lesklá místa a opravte rtěnku, linky nebo tvářenku. Budete vypadat stejně dokonale a svěže jako po ránu. Náš tip: místo pudru použijte během dne matující papírky, které vás zbaví nežádoucího lesku a přitom vaši pokožku nezatíží další vrstvou líčidel.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.