Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Líčení ke stromečku: Inspirujte se lookem slavných krásek

  • 24. prosince 2014 | 06:00

    Ke slavnostní atmosféře a krásným šatům patří také krásné, avšak přirozené slavnostní líčení. A kým jiným se inspirovat než nejkrásnějšími dámami, které mají za svými zády celé týmy vizážistů? Chcete-li u stromečku zazářit více než zlaté prasátko, inspirujte se lookem těchto slavných krásek.

  • Přirozené líčení ve stylu Kate Middleton

    Sleek MakeUP, tvářenka, odstín Rose Gold, 165 Kč, koupíte na www.bestmakeup.cz
    Autor: shutterstock.com/archiv firem
    Chcete-li vypadat svěže a přitom přirozeně jako Kate, nesmíte zapomenout na růžový nádech vašich líček. Na obličej naneste lehký make-up nebo BB krém, který pleť sjednotí, a lehce jej přepudrujte. Použít můžete fixační pudr, který pleť zmatní, ale dopřát si můžete také trošku glamour looku, když pleť přepudrujete pudrem obsahujícím lehký shimmer.

     

    Oči orámujte velmi tenkou černou linkou, kterou nenanášejte po celé linii řas, ale drobnými tahy pouze mezi řasy. Perfektně se vám pro tento účel budou hodit tekuté linky s velmi tenkým aplikátorem. Pro stydlivě narůžovělé tváře se na sebe zlehka usmějte do zrcadla a na jablíčka naneste růžovou tvářenku, ideálně takovou, která obsahuje zlatavý podtón. Nanášejte ji směrem ke spánkům a případně rozetřete do ztracena čistým štětcem na pudr.

  • Kouřové líčení ve stylu Angeliny Jolie

    Zuii Bio, podkladová báze pod make-up, 755 Kč, koupíte na www.biorganica.cz
    Autor: profimedia.cz/archiv firem
    Základem pro slavnostní líčení Angeliny Jolie je použití báze bez silikonů, která vaši pleť vyhladí a vyplní póry a jemné vrásky, takže krásně udrží líčení na svém místě. Poté naneste přirozený odstín make-upu, který nemusíte ani přepudrovat. Pro vyniknutí rysů vašeho obličeje použijte tekutý nebo pudrový rozjasňovač těsně pod obočí na nadočnicový oblouk, na lícní kost těsně nad tvářenku a lehce mezi nos a horní ret.

     

    Oči zvýrazněte kouřovými stíny v teplém hnědém odstínu, který na rozdíl od šedých a černých tónů působí jemněji. Také linky vytvořte měkkou hnědou tužkou a pěnovým aplikátorem je rozetřete do ztracena. Pak už stačí jen jemně orámovat obočí a na rty nanést lesk nebo balzámovou rtěnku v lehkém broskvovém odstínu.

  • Slavnostní červené rty ve stylu Scarlett Johansson

    Artdeco High Performance, rtěnka, odstín femme fatale, 389 Kč, koupíte na www.artdecoshop.cz
    Autor: profimedia.cz/archiv firem
    Základem ikonického looku sexbomby Marilyn Monroe, kterého se Scarlett Johansson drží již dlouhou dobu, jsou přesně orámované rudé rty a dokonale bezchybná pleť. Pro tento styl líčení proto použijte středně až dokonale krycí make-up v přesném odstínu vaší pleti. Protože rudé rty jsou velmi výrazné, je potřeba nalíčit oči jen velmi decentně. Bohatě stačí, když víčka při líčení pouze jemně přetřete make-upem, abyste je sjednotila se zbytkem tváře.

     

    Naprostou nezbytností jsou ovšem tenké linky ve tvaru kočičích očí, tedy jemně zvednuté u vnějšího koutku oka. Rty orámujte bezbarvou konturovací tužkou, která zabrání tomu, aby se výrazná rtěnka rozpíjela, a přitom na rozdíl od červené konturky nepůsobí tvrdě. Rty potom vybarvěte pomocí štětečku červenou rtěnkou. První vrstvu obtiskněte do kapesníčku a naneste rtěnku ještě jednou. Tak docílíte toho, že bude opravdu sytá a že vám na rtech vydrží déle.

  • Nebesky dlouhé řasy ve stylu Evy Longoria

    Inglot, nalepovací řasy typ 18S, 230 Kč, koupíte na www.inglotcosmetics.cz
    Autor: profimedia.cz/archiv firem
    Ať už se nalíčí jakkoliv, jedno se na "zoufalé manželce" Evě Longoria nikdy nemění – neskutečně dlouhé řasy. Oči jako mrkací panenka samozřejmě nevykouzlíte pouze s řasenkou, byť se vám kosmetické firmy snaží vnutit opak. Na pomoc si zkrátka nutně musíte vzít umělé řasy. Manipulace s nimi je poměrně snadná, ale musíte vědět, jak na to.

     

    Řasy si nejprve zkraťte na délku vašich víček. Pamatujte přitom, že byste je měla začít lepit kousek od vnitřního koutku, aby nevypadaly nepřirozeně. Lepidlo na řasy nejprve naneste a pak chvíli počkejte – na vzduchu se mírně zatáhne a po nanesení drží řasy tam, kde je potřebujete. I u umělých řas se snažte, aby nebyly příliš dlouhé nebo přehnaně husté. Místo svůdného pohledu byste totiž mohla působit jako uprchlá z cirkusu. Na rty pak volte pouze rtěnku či balzám v lehce růžovém nebo bronzovém odstínu, aby tak ještě víc vynikly vaše kočičí oči.

  • Metalické stíny ve stylu Emmy Watson

    MUA, paletka očních stínů Going for Gold, 169 Kč, koupíte na www.makeupacademy.cz
    Autor: profimedia.cz/archiv firem
    Emma Watson už od dob prvního dílu Harryho Pottera okouzluje celý svět svou přirozenou krásou. V líčení se pak Emma drží železného pravidla – buď výrazné rty, nebo oči. Již několikrát vyrazila na slavnostní filmové události s metalickými stíny v zářivě zlatých nebo teple bronzových odstínech, které jsou prostě dokonalé na vánoční večírky i ke štědrovečerní tabuli. Tento styl líčení bude slušet především ženám s velmi světlou pletí a jemným obličejem – dodá mu totiž na dramatičnosti a stylu.

     

    Na oční víčka použijte podkladovou bázi, abyste třpytivé stíny v kovových tónech udržela na svém místě po celý večer. Nebojte se je klidně protáhnout i mírně nahoru, za vnější koutek oka. Na rty volte nude odstíny s hnědým nebo broskvovým podtónem pro bronzové líčení. Po broskvových nebo růžových nude odstínech pak sáhněte v případě zlatých očních stínů.

Autor: Brigita Zemen
Diskuse ke článku
.