Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Inspirujte se v Hollywoodu: Letí krátké sestřihy!

4. března 2014 | 06:00

Už žádné náušnice ztracené v záplavě dlouhých pramenů. „Pixie cut“ je v kurzu. Vyrazte ke kadeřníkovi i vy a osvěžte si účes!


Keira Knightley
Autor: profimedia
Nádherný, velmi dívčí a naprosto klasický střih je typický krátkými stranami a delší ofinou, která lemuje obličej nebo do něj lehce spadá. Vlasy sestříhané na zátylku, by měly na temeni hlavy tvořit zakulacený bob. Poproste kadeřníka, ať je nakonec lehce prostříhá, aby netvořily nelichotivou helmu, ale krásný trendy účes.

Sluší především ženám s čtvercovým, oválným nebo srdíčkovým tvarem obličeje. Rovné vlasy budou působit velmi žensky a sofistikovaně, zkrácené vlny zase vytvoří svěží a sexy vzhled. Perfektně vám vyniknou lícní kosti a můžete si dovolit daleko výraznější a přitom stále elegantní make-up. Vlasy noste vyčesané v punkovém stylu, lehce rozcuchané nebo naopak elegantně uhlazené.

Nespornou výhodou je i praktičnost tohoto účesu. Zkrátka umyjete a můžete jít! Nezapomínejte ale na to, že kadeřníka budete vídat častěji, ideálně každých čtyři až šest týdnů.

Audrey Hepburn
Autor: profimedia

Pixie cut zaznamenává úspěch již celá desetiletí. Mezi nejznámější celebrity, které tento účes nosily, patří třeba skvělá Audrey Hepburn nebo Elizabeth Taylor. Krátkými vlasy ale žije celý Hollywood. Proměnou prošla například herečka Jennifer Lawrence nebo Charlize Theron, která na loňských Oscarech sklidila obrovský úspěch. Jedinými, kdo krátkým účesům zatím nepropadl, jsou muži. Ti podle průzkumů stále preferují dlouhovlasé ženy, které jim přijdou daleko víc sexy. My si ale troufáme nesouhlasit. Vzpomeňte si například na nádhernou Emmu Watson, když v roce 2010 přišla na červený koberec s uhlazeným krátkým účesem na oslavu konce éry Harryho Pottera. Byla neodolatelná!

Inspirujte se u celebrit a vyberte fotku vaší nejoblíbenější varianty tohoto účesu:

Autor: Kristýna Dolejšová