Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Jak se zbavit jednou provždy akné a černých teček

Akné v dospělém věku se od toho pubertálního mění, proto se k němu musí i odlišně přistupovat.
7. března 2017 | 00:00
Prezentace klienta |

Nevzhledné černé tečky a akné trápí spousty z nás. Objevují se nejčastěji v obličeji nebo na zádech a jsou pro nás zbytečnou vadou na kráse. Proč vůbec ale tyto černé tečky vznikají a jak se jich co nejúčinněji zbavit?

Odkud se berou?

Černé tečky a pupínky se objevují v důsledku ucpávání kožních pórů. V okamžiku, kdy se zvýší produkce kožního mazu a začnou se množit nežádoucí bakterie, póry se ucpou a vaše pupínky jsou na světě. Přispívajících faktorů je opravdu hodně. Nejčastěji jde o hormonální nerovnováhu /zejména v pubertě, těhotenství/, ale také v důsledku stresu, únavy organismu nebo nesprávné životosprávy. Věřte, že zhýralý životní styl a časté návštěvy fast- foodů se na vaší pleti projeví během velice rychle.

Akné není jen znak dospívání

Akné a všechny jeho projevy byly vždy přičítány hlavně období puberty a dospívání. Dnes je akné problémem dětí stejně tak, jako dospělých. Uspěchaná doba, městský smog a všudypřítomný stres se projevují na pleti všech bez rozdílu věku. Ti, kteří se s tímto problémem potýkají, často nevědí, jak správně o svou pleť pečovat a nežádoucích projevů se zbavit. Přitom je to tak jednoduché.

Pravidelná péče je základ

Pokud patříte mezi ty, kterým se pokožka mastí a ucpává, dbejte především na správné čištění pleti. Obyčejná voda na obličej nepatří, protože pokožku vysušuje a kůže může nepříjemně pnout. A smyjete pouze povrchní nečistoty. Lepší volbou pro ranní i večerní očistu obličeje jsou čistící tonika nebo čistící pěny, které jsou určeny pro problematickou pleť. Vyzkoušet můžete třeba pěnu obsahující extrakt z mořských řas. Její účinné látky redukují a citlivě odstraňují přebytečný kožní maz, udržují matný vzhled. Použít ji můžete i na jiné aknózní partie těla (záda, ramena, dekolt).

Autor: Ryor

Po vyčištění pleti naneste krém, který dodá potřebné látky pro celý den. Velmi příznivě na akné působí krémy s kanabidiolem, který ovlivňuje a napomáhá řešit většinu zásadních problémů pokožky. Obsahuje i hydratační látky jako kyselinu hyaluronovou a rostlinné ceramidy. A pozor! Pokožku sjednotí a zároveň i lehce zmatní!

Autor: Ryor

Pravidelně aplikujte masku, dokáže zázraky! Určitě znáte masky na suchou pleť nebo proti vráskám. Existují ale i masky na redukci černých teček. Maska s obsahem komplexu ovocných kyselin účinně snižuje výskyt černých teček a zároveň stahuje póry. Nanáší se cíleně na problematické partie, nechá se působit 5-10 minut a poté se zbytky masky smyjí vodou. Díky obsahu kyseliny hyaluronové je pleť krásně hydratovaná a zároveň zbavená nežádoucích teček

Autor: Ryor