Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Druhá manželství: 7 otázek, na které si odpovězte, než zase řeknete ano

  • Které věci si uvědomit, než řeknete podruhé v životě své "ano"?
    30. března 2016 | 06:00

    Druhá manželství: mohou vám vrátit víru v to, že soužití dvou může fungovat na základě vzájemného porozumění, úcty a respektu. Nebo vás zcela utvrdí v názoru, že s mužem se nedá sdílet společná domácnost. Někdo se objevil a uvažujete o tom, jestli skočit podruhé do stejných vod? Co udělat, abyste se podruhé nezklamala? Zkuste si položit pár následujících otázek. Pak zjistíte, jestli je váš protějšek pro druhý sňatek vhodný.

  • Je ochotný komunikovat?

    Už od prvního setkání se na Lenku její potencionální tchán díval s velkým zalíbením.
    Autor: Shutterstock.com
    Komunikace bude pro vaše další soužití klíčová. Dokážete společně mluvit o tom, jak si představujete svou budoucnost? Umíte se bavit o penězích, o svých bývalých partnerech? Nebo jsou témata, kterým se oba vyhýbáte, životní období, o kterých se raději nebavíte? A jak to bude dál – to holt nějak vyplyne? Zkušenosti mnohých zní: nevyplyne. Domluva je základ.
  • Jste upřímní?

    Které věci si uvědomit, než řeknete podruhé v životě své "ano"?
    Autor: profimedia.cz
    Ruku v ruce s ochotou komunikovat a domluvit se jde upřímnost. Nesnažíte se tak trochu udělat se lepší a jinou, jen abyste nebyla sama? Teď už více víte, co chcete a jak si život představujete. Dokážete si to společně vyříkat a zjistit, jak na tom jste?

  • Máte společné zájmy a hodnoty?

    Nikdy není pozdě si s otcem narovinu promluvit
    Autor: Shutterstock
    Nemusíte pochopitelně uvažovat o tom, že od nynějška bez sebe neuděláte ani krok, a plánovat na deset let dopředu samá pozitiva a sociální jistoty. Baví vás ale spolu trávit alespoň nějaký čas? Máte podobné zájmy, podobné plány? Jsou pro vás důležité stejné věci a máte podobný názor na výchovu? Čím více společných zájmů a hodnot sdílíte, tím větší šance máte na to, že váš vztah vydrží. A rozhodně nepočítejte s tím, že se kvůli němu v něčem změníte – a naopak.
  • Máte dobré vztahy s vašimi dětmi?

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Tohle může být vždycky kámen úrazu. Asi se nedá čekat, že bude všechno ideální a že budou jeho děti ihned vašimi kamarády. Pokud tam ale panuje jasná averze z jakékoliv strany, se svatbou rozhodně počkejte nějaký čas. Snad se trochu ukáže, kterým směrem se bude situace vyvíjet.
  • Umíte přijmout roli nevlastního otce a matky?

    Adoptovaný
    Autor: profimedia.cz
    Nevlastní otec a matka jsou tak trochu v nezáviděníhodném postavení. Mají být autoritou, dost často si také koledují o reakci: "Nejsi můj rodič, abys mě vychovával!" Pravda je, že rodič nejste a nikdy nebudete. Dokážete se s partnerem shodnout na tom, jak by měla vaše role vypadat, a jste ochotna ji přijmout?

  • Jste ochotna tolerovat a odpouštět?

    Někteří synové se neradi zbavují matčiny péče.
    Autor: profimedia.cz
    Oba máte své zvyky a oba máte i své zlozvyky. A ani jeden z vás už si asi nebude nalhávat, že věci, které vám tak trochu vadí teď, vám brzy vadit přestanou. Moc dobře víte, že to bude právě naopak. Dokážete to tolerovat? Dokážete se také smířit s tím, že ne vždycky bude všechno fungovat? Jste připravena mu odpouštět?

  • Jste ochotna znovu uvěřit?

    Jestliže chcete zapomenout na letní lásku, zkuste se zbavit všech kontaktů.
    Autor: Shutterstock.com
    A ještě jedna podstatná věc: jste připravena znovu tomu vztahu uvěřit? I když víte, že skvělé chvíle nutně musí vystřídat denní rutina, nuda, hádky? Jste připravena znovu zažít i bolest a drobná zklamání? Ty totiž ke vztahu patří a neměly by pro vás být jen potvrzením, že to prostě nefunguje. Pokud víte, že se přes ně dokážete přenést, nebo to alespoň chcete, je to v pořádku.

Autor: is
Diskuse ke článku
.